Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gothic 3: sfaturi si mici secrete.
#1
  • Gothic 3: sfaturi si mici secrete.

[Image: Gothic%203%202.png]




Să începem:


1. Fa-ti toate setarile si obisnuieste-te cu controlul personajului.

2. Salveaza cat mai des posibil. Nu ia foarte mult. Fa mai multe salvari, pe care sa nu le incurci, inainte de discutii, inainte sa te pui cu vreo creatura si nu esti prea sigur de capacitatile tale, inainte sa te aventurezi in locuri cel putin necunoscute.

3. Fii cat se poate de strangator(plante, iteme) tot felul de lucruri care o sa te ajute in viitor. Totusi, nu strange ciupercute cu sutele ca personajul tau o sa aiba cel putin o durere de spate si nici nu le folosesti prea mult.

[Image: gothic3_gf7800_1.jpg]

4. Nu te incumeta sa sari prapastii, gropite sau dupa vreun deal. O sa fii foarte indignat sa vezi cat de usor poti sa mori la inceputul jocului dintr-o cadere.

5. Incearca sa joci progresiv, pe sectoare. Termina misiunile dintr-o anumita zona, oras, sa iei experienta, sa strangi tot ce poti si apoi sa treci la urmatoarea zona.

6. Vorbeste cu lumea din orasul respectiv. Ia misiunile de la cei care-ti dau asa ceva si arunca o privire la ce au comerciantii. Te poti lipsi de dubluri la arme sau de cele depasite.

[Image: gothic3goty_ss1.jpg]

7. Apasand butonul "C" o sa vezi panoul cu abilitati. Avansand in actiune, o sa cresti in nivel, obtinand puncte(learning points) pe carele folosesti sa-ti dezvolti caracterul. Acest lucru va fi cheia threadului meu, lucru care poate scuti unele persoane de o rejucare sau ceva de genul asta. La inceputul jocului, nu ezita sa folosestipunctele dupa orice avansare in nivel. Presupun ca orice jucator te-ar sfatui sa folosesti primele puncte la strength.
Chiar asa e cel mai bine.


8. O sa te afli la un moment dat la o rascruce: Warrior sau Mag. Jocul e frumos indiferent de calea aleasa. Ca warrior jocul e sa zicem mai "barbatesc". Ca mag e mult mai spectaculos,dar nu neaparat mai usor. Vrajile deosebite o sa le ai cam pe la final. Nu poti sa fii un mago-warrior deplin cel putin din perspectiva vrajitoreasca, ce implica multe multe puncte de experienta pentru Ancient knowledge si spelluri. O sa ajungi la un moment in care sa nu mai stii de unde sa mai faci experienta sau sa dezvolti o trasatura. Trebuie sa alegi.


[Image: It_1H_PaladinSword_01.jpg]


9. In panoul de abilitati o sa vezi o casuta denumita "Fighting skills". Vei fi nevoit sa alegi intre arme de o mana si arme de doua maini. Totusi, fiecare jucator de Gothic 3 viseaza sa-si vada jucatorul purtand 2 arme, skill inovatorin Gothic 3. Daca ai ales sa fii warrior, o sa ai niste vraji minore, un light, un healing. In cazul asta, poti sa dezvolti ambele capacitati de lupta, cu una sau cu doua maini. Dezvolta-ti abilitatea Orc slayer cu prima ocazie.
Ti se usureaza un pic treaba.

10. Arc/Arbaleta. Poate ai dubii... eu am lucrat cu arcul mereu. Rapid si eficient. Arbaleta face ravagii, dar e extrem de inceata. Mai mult de atat, prima abilitate la arc o primesti din oficiu.

10. Game Hunter si Big Game Hunter nu ar fi totusi de evitat. Vor fi momente in care, urmarit de haite de lupi va trebui sa ii elimini iar cu aceste skill-uri va fi mult mai usor, sau cand va trebui sa vanezi pentru a indeplini o misiune un grup mare de bestii. La dificultatea Normal sau Hard poate fi stresant sa fii ucis de ultimii doi mistreti din 10, sau de ultimul sabertooth din 6 pentru ca nu ai apucat sa ii omori la timp sau ai ramas fara sageti.


[Image: gothic3Bow.jpg]


11. Scutul, cand joci doar cu o arma, poate deveni chiar ceva indispensabil. Ajungand sa porti unul dintre cele mai bune scuturi protectia ta poate fi sporita cu +15, +20 (in medie) ceea ce e important pentru o armura cu +40 (in medie).


12. Abilitatile Paladin si Regeneration, pe care o sa le inveti foarte tarziu nu sunt nici ele de mare folos, asa ca ignora-le. Nu are rost sa-ti vezi viata incarcandu-se cand aproape nimeni nu te mai poate rapune.

13. De asemenea, nu are rost nici sa dezvolti sneaking. Pe de alta parte, o sa te ajute sa inveti sa iei cate ceva de animale si invata cat de repede cu putinta cele 3 abilitati dupa sneaking.


[Image: gothic3goty_ss1.jpg]


14. Despre Staves nu stiu ce sa zic. Ca mag poti macar sa ajungi pana la a lupta cu 2 arme. Si tot ca mag e bine sa dezvolti abilitatile din penultima coloana: Druid,Firemage etc. Despre Mana regeneration am aceeasi parere ca si despre Regeneration: inveti tarziu si nu te ajuti de el prea mult. Cari in rucsac butoaie cu mana.

14. Daca esti destul de istet sa umbli dupa Old Chests vei avea surprize mari in ceea ce tine de Staves. Unele iti pot dubla protectia, iti pot oferi skill-uri scumpe si rare, iar in unele momente sunt ideale pentru lupta (damage-ul este mult mai mare decat cel indicat).


15. Obisnuieste-te sa-ti ascuti noua arma de fiecare data cand o schimbi.
Invata Prospecting cat mai devreme. Ajungand in Okara vei da peste foarte mult minereu de fier. In mod normal poti mina 5 bucati de minereu pe fiecare loc, dar cu Prospecting invatat minezi cate 10. Cumparand schita pentru sabia Bastard Sword, care necesita minereu de fier, vei putea produce sabii in valoare de cateva zeci de mii de gold, si asta nu e putin.


[Image: G3AEE_Screen_270211.jpg]

16. De la thief skills invata doar sa deschizi primele doua tipuri de cufere. E suficient! Pentru cuferele imposibil de deschis ai vraja Open locks pe care trebuie sa o folosesti cu cap. Nu trebuie sa furi de la nimeni. O sa iei ce ai
nevoie si cu sabia. Inceputul jocului va fi unul de criza pentru tine. Spre final o sa devii bancherul Myrthanei.

[Image: g3-32.jpg]

17. Invata sa faci potiuni de viata, mana si POTIUNI PERMANENTE! sa faci otrava e inutil. O sa gasesti cate vrei. Invata sa-ti otravesti arma. De asemenea, nu invata sa faci sageti de niciun fel ca nu o sa tragi asa mult. Ca mag nu ai nevoie de arc sau arbaleta, ci trebuie sa investesti in licori de mana, plante de mana si tot ce implica producerea licorilor de mana.

18. In ceea ce priveste abilitatile de la Other skills, poti sa le dezvolti pe toate in afara de Imunitate la weakness, si otrava pentru care ai licori si de care nu te molipsesti prea des.

19. Ca mare strangator de plante ce esti, o sa trebuiasca sa-ti organizezi ierbarul. Planta sefa, ca in toata seria e King's sorrel, pe care o folosesti la orice licoare permanenta. Mananca toate plantele de Armorweed care-ti dau Endurance si toate cele de Reignweed care-ti dau Life energy. E mare risipa sa dai un King's Sorrel pe vreo potiune de genul acesta. In cel mai rau caz le dezvolti cu puncte(Learning points).Ca mag creeaza-ti licori permanente de mana cu Flameberry. Ca warrior creeaza-ti licori de Strength cu Dragonroot care iti foloseste de asemenea la producerea sabiilor din Magic Ore. In acest caz o sa fii nevoit sa-ti dezvolti si hunting skill, necesar atat pentru abilitati ca Fighting with two blades cat si pentru a putea sa folosesti un arc mai bun. Nu uita sa pastrezi cate doua exemplare din fiecare, pentru orice eventualitate-mai ales dragonroot pentru super-sabii. Daca esti atent,o sa ai un numar mai mare de King's sorrel decat celelalte necesare pentru licori permanente. Pentru hunting skill te ajuti de Goblin berries.

[Image: gothic_3_wallpaper_by_carvess-d33aiii.jpg]

La prima vedere poate nu pare mult, dar inmultit cu 20 (numarul aproximativ de King's sorrel din joc) indica cateva nivele pierdute, deci ce vreau sa zic:
Flame berry iti ofera +2 Mana, iar combinat in potiune cu un King's sorrel ofera +4, deci DUBLU.
Un Dragonroot sau un Goblin's berry ofera +1, dar cu un King's sorrel ofera +3, deci TRIPLU.
In plus un Learning point ofera +4 Mana, pe cand Strength-ul si Hunting skill-ul se rezuma la +1 pe Learning point.
Daca e sa calculam, e mare diferenta.


[Image: Gothic3.jpg]

20. Vinde orice dublura, element uzat, sageata de arbaleta sau arbaleta, bat de mag sau scut. Chiar daca arata bine, goldul luat pe ele te ajuta foarte mult. Cumpara orice tableta de la comercianti si orice licoare permanenta.

21. Daca esti printr-un desis si chiar nu vrei sa ratezi nimic important, mergi cu o vraja de Telekinesis in mana. Nu sari de pe stanca. In unele locuri poti sa faci "surf" sa ajungi mai repede in vale. Nu intra direct in pesteri, ca n-ai idee ce Fire golem sau Undead highpriest te asteapta. Incarca meniul central numai cu comenzi rapide la itemele de care te folosesti frecvent. In varianta mea de joaca, o sa ai destule Learning points sa dezvolti abilitati cu adevarat folositoare si mai ales destructive.

[Image: g3-33.jpg]

22. Daca te-ai blocat, cere mereu ajutor. Nu uita cel mai important lucru: salveaza des!


Cu toate acestea spuse, mai ramane doar sa jucati.


ARTICOL SCRIS DE HAVOC
+ completari Edg


[Image: logo_serie.png]








----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
Exclamation Walkthrough Gothic 3 (:articol in limba romana:) Dastan 16 16,665 01-28-2017, 12:42 AM
Last Post: Marius Titulescu
  Sa jucam Gothic 2 NotR! - by Cyrus Cyrus35 4 2,318 06-27-2014, 02:52 PM
Last Post: Cyrus35
Exclamation Sa jucam Gothic! - by Cyrus Cyrus35 39 16,400 06-11-2014, 12:23 AM
Last Post: Cyrus35
  Sa jucam Gothic 1! - by Jerry Jerry 8 2,943 03-10-2014, 10:42 AM
Last Post: Edd
  3 intrebari din Gothic 1 AndreiZago28 3 2,097 01-24-2014, 10:17 AM
Last Post: meph144
  Seria Gothic 1(Ro) Sekeer:/ 9 3,682 09-10-2013, 09:37 PM
Last Post: Robi
  Walktrough Gothic 1 in romana ! (Noi venitii sa traga un ochi pe aici) Warhell 22 9,370 07-21-2013, 05:40 PM
Last Post: Cloaked
  Seria Gothic in Lb Romana(HD] ajerkgaming 3 2,700 04-13-2013, 12:47 PM
Last Post: ajerkgaming
  Sa jucam Gothic II - by Robi Robi 11 5,178 03-20-2013, 04:46 PM
Last Post: Robi
Exclamation Gothic 2: sfaturi si trucuri Hegan 1 3,791 11-07-2011, 03:17 PM
Last Post: Hegan

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)