Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Povestea lui Kreon, Eudemus si Decius
#1
Intai de toate, mentionez ca eu am creat cateva personaje de aici, povestea asta nu este reala. Este doar o poveste facuta dupa un mod din Rome: Total War.

Inca de pe vremea cand Zyraxes era regele Daciei, Roma era in plina formare, dar cineva le statea in cale..Regatul Epirusului. (Albania moderna)
Au invadat Italia si au ajuns aproape de Roma, disperati, romanii au cerut ajutorul Daciei.
Dacia se aliaza cu Roma si il trimite pe Eunus, un sol tanar in Italia, deoarece nu putea trimite armata la o distanta asa de mare, avand in vedere ca nici porturi nu aveau.
Zyraxes moare, iar mostenitorul sau, Scyles urca pe tron, el ordona invadarea Traciei, ei aveau un port, care era ca aerul pentru daci.
Scyles isi trimite fratele, Vezina in singurul oras trac, Vezina moare in batalie. Dacii se retrag, dar fiul sau, Scylurus, care abea primise sabea in mana (16 ani) aduna trupele si distruge Tracia. Acum Dacia are un port, sa inceapa invazia!
Insa, Scyles uitase de Eunus, care a vorbit cu doi generali epirusi, Kreon si Eudemus.
Kreon: [Image: aoawau.jpg]

Kreon si Eudemus se despart de trupele epiruse si incearca sa caute niste mercenari...nu au gasit, dar au venit romanii in ajutor.
Dacia declara razboi imperiului Epirus. Acum Kreon si Eudemus sunt nevoiti sa lupte impotriva fostilor sai prieteni.
Epirusii sunt respinsi din fata Romei de catre trupele romano-dacice..
Intr-un final, romanii i-a scos pe epirusi din Italia, insa..Flavius Octavianus vroia sa ii ucida pe Kreon si Eudemus pe motiv ca erau epirusi, nu conta ca erau aliati..asa ca trimite un asasin sa ii omoare, acesta moare de mana lui Eunus, solul care merge in Dacia si ii spune lui Scyles intentile Romei.
Dacia declara razboi Romei si incearca sa-si trimite barcile in Italia, insa..stramtoarea Bosfor este blocata de nave epiruse, care pregateau invazia Daciei. Barcile daciei si epirusei sunt distruse, la fel si trupele de pe acestea.
Acum, Kreon si Eudemus au ramas in Italia alaturi de cativa mercenari in jurul Romei, unde isi formeaza un fort.
Imparatul roman afla ca la doar cativa km se afla un fort dacic care ar putea oricand sa invadeze Roma (el nu stia insa ca ei vroiau sa plece din Italia). El isi trimite acolo 300 de oameni, care se vad surprinsi cand vad ca fortul este aproape gol, acolo find doar ~50 de oameni.
Eudemus si Kreon iau fiecare cate 25 de oameni si se duc impotriva trupelor romane. Kreon a omorat tot ce i-a venit in cale, la fel si Eudemus..insa nu si-au dat seama ca pe langa cei 200 de morti, mai erau inca 100 de soldati neobositi si gata de lupta gata sa vina pe terenul de lupta.
Eudemus moare, iar Kreon este singurul supravietuitor al bataliei.

Kreon se ascunde intr-o pestera, aproape de Arretium.
El este gasit de un general roman, Decius Octavianus. Cel mai tanar general al Romei. El, milos se alatura lui in pestera si il ajuta sa supravietuiasca.
Decius: [Image: vyl01i.jpg]

Decius convinge cativa oameni din trupele sale sa se alature, insa erau doar calareti, ei aveau nevoie de infanterie..toata infanteria s-a dus la Roma si i-a spus lui Flavius tradarea lui Decius, nervos si-a trimis trupele dupa ei.
Kreon si Decius isi formeaza un fort, unde mai tarziu se alatura Eunus, proaspat intors din Dacia, Kreon si Decius afla ca Dacia s-a aliat cu Epirusii si cu Galii si ca daca Kreon se va intoarce acasa, va fi noul mostenitor al tronului.
Kreon: - Trebuie sa plecam spre Galia, spre Patavium, de acolo mergem spre Illyria si de acolo mergem in Dacia.
Cei trei pleaca spre Patavium, unde afla disperati ca orasul a cazut in mainile romanilor, acum drumul spre Dacia este blocat. Trebuie sa mearga in Medalionum, apoi sa treaca Alpii.
-Ajutorul naval e imposibil, barcile noastre sunt blocate in stramtoarea Bosfor, unde sunt multe barci macedoniene, iar Scyles nu vrea sa intre in razboi cu ei..spuse Eunus.
-Probabil Scyles ne crede morti..

Intre timp, Eunus si Decius se intalnesc cu niste mercenari barbari care li se alatura, la fix caci au fost intampinati de Lucius Octavianus, mostenitorul tronului roman....


Va urma..
Sup
replyReply
#2
Lucius Octavianus pierde batalia si se retrage in Arretium.
Kreon si Decius sunt blocati insa, trebuie sa astepte venirea aliatilor gali ca sa recupereze Pataviumul.
Kreon este atacat din nou de romani, de data aceasta de catre Gaius, care venea spre Medalionum cu gandul sa cucereasca.
"Gaius ataca cu Principati, cei mai de temut soldati din Roma in acea vreme, impotriva mercenarilor mei care erau in stare sa moara pentru mine si Decius.." noteaza Kreon in jurnalul sau.
Gaius este omorat de catre un mercenar in timpul bataliei.
Kreon si Decius castiga, pierzand multi mercenari. Acum Lucius cauta razbunare..
[Image: k2amv.jpg]
Vestea ca Gaius este mort atrage alti mercenari sa li se alature, iar galii au vandut doua trupe de calareti si doua benzi de razboi Daciei, care se va alatura armatei lui Kreon si Decius in doua puncte diferite de intalnire.
Capitanul Glasdron a ajuns in punctul de intalnire, unde se uneste cu Kreon. Acum trebuia sa mearga in celalalt punct de intalnire.
Kaeso Quinitus, trimis de Lucius ii ataca pe Decius si Kreon in punctul de intalnire cu capitanul Adcoroditus, unde cel din urma a intarziat doua zile.
Roma cu 240 de oameni, in timp ce Dacia cu doar 125.
Acum, toata lumea spera ca Adcoroditus va ajunge la timp pentru batalie....


Va urma..
Sup
replyReply
#3
Victorie istorica pentru Kreon si Decius, trupele trimise de Galia nu au ajuns, dar chiar si asa, Kreon si Decius au aparat raul formidabil.

Romanii trecand raul, si strategia lui Kreon de aparare:
[Image: k51tuq.jpg]
Soldati daci si romani cazuti la datorie..:
[Image: fo20lk.jpg]
Finalul:
[Image: 30u8vup.jpg]
Batalia devine faimoasa:
[Image: f4imwi.jpg]

Kaeso Quinitius moare de mana lui Decius...
Eunus se duce la Sarmisegetuza unde ii spune lui Scyles de marea victorie. Acesta le cere lui Kreon si Decius sa cucereasca Pataviumul si Segestica (aflata sub putere rebela) imediat dupa ce Adcoroditus va ajunge la ei. Apoi Kreon se poate intoarce acasa ca rege a Daciei, iar Decius ca mostenitor.

Adcoroditus a ajuns in cele din urma la punctul de intalnire, acum toata lumea asteapta ca Eunus sa se intoarca din Dacia..


Va urma..



Sup
replyReply
#4
Eunus se intoarce din Dacia si le spune lui Decis si Kreon spusele lui Scyles. Asa ca se decid sa atace Pataviumul cu putin peste 100 de oameni.
Pataviumul era aparat de 2 trupe de hastati si cavalerie, printre care si generalul Titus Serjanus in varsta de 25 de ani. Romanii pareau o tinta sigura.
Byzantium a fost cucerit de Macedonia, aliatii Romei care insa nu intrase in razboi, Scyles are motive de ingrijorare, dar insfarsit stramtoarea Bosfor e libera, prea tarziu insa, acum trebuie sa pregateasca trupele pentru un eventual atac atac al Macedoniei.
Dacia se aliaza cu Grecia. Acum razboiul cu Macedonia este asteptat cu o oarecare usurare.
Kreon si Decius sunt atacati de trupele din Patavium si alte trupe venite din Sud pentru apararea cetatii conduse de Serverus. 119 romani contra 121 daci.
Titus moare in lupta si dacii castiga batalia si cetatea care va fi daruita galilor dupa ce isi for reforma armata.
[Image: 71h6io.jpg]
[Image: 2z3qgsm.jpg]
Insfarsit Kreon si Decius sunt in siguranta si se pot pregati sa plece spre Segestica, dupa care sa ia tronul de rege al Daciei.


Va urma...
Sup
replyReply
#5
Scyles stia ce spune cand i-a trimis pe Kreon si Decius sa cucereasca Segestica. Ion, un general de 55 de ani, casatorit cu Bendis, o scorpie de femeie care nu vroia copii a fost trimis in Aquincum, situat in Panonia. Cetatea era sub control rebel si era aproape de Segestica, facand drumul eroilor mai scurt si mai sigur spre Dacia.
Ion cucereste cetatea, vestea aceasta este primita de Kreon, care vinde cetatea Patavium galilor, in Patavium si-a reorganizat armata, si a recrutat o trupa de falxi. Acum, insfarsit cei doi eroi pleaca din Italia, urmeaza Segestica, apoi Sarmisagetuza si apoi tronul..dar..imperiul Epirus a intrat in razboi cu Macedonia, acum Epirusii sunt aliati cu dacii..


Va sta Kreon, un fost epirot sa vada cum fostul sau imperiu este distrus de macedonieni?

Va urma..
Sup
replyReply
#6
Flavius Octavianus afla ca dacii au iesit din Italia, asa ca a trimis un sol in Dacia pentru o pace alba. Scyles accepta pacea si ii asteapta pe eroi la capitala. Acum dacii nu mai sunt in razboi decat cu rebelii.
Kreon si Decius ajung la Segestica unde se pregatesc sa invadeze cetatea.
Segestica cade in mainile celor doi generali. Acum, tot ce trebuie facut este sa mearga spre Dacia, dar Kreon, acum in varsta de 45 de ani decide sa mearga spre sud sa isi ajute fostul imperiu impotriva Macedoniei, la 45 de ani Kreon nu mai considera tronul pe primul plan, ar fi o bucurie de scruta durata.
"-Dute in Dacia si ia tronul Decius, esti tanar, esti viitorul Daciei, daca tu nu erai eu eram mort."
-"Nu pot sa ma duc. Am sa stau cu tine pana la moarte."
-"Nu puteti merge spre sud, are loc un razboi acolo...ah..vreti sa ii ajutati pe Epiroti, nu puteti face asta, Dacia este neutra, iar Scyles nu doreste razboi momentam", spuse Eunus.


Acestia nu il asculta si merg spre sud alaturi de cativa soldati fideli.


Va urma..
Sup
replyReply
#7
Kreon si Decius ajung in Scodra, unde se afla Alexandros, regele Epirot. Acesta ii primeste cu ura pe cei doi:
-Cum indraznesti, Kreon sa te intorci in Imperiul meu dupa atatia ani de la tradarea ta, cand te-ai lasat cumparat ? Ai noroc ca acum suntem aliati, astfel te-as fi spanzurat.
-Stai sire, am venit sa te ajutam impotriva Macedoniei.
-Ati fost trimisi de Scyles?
-Nu, am venit de buna voie cu niste soldati fideli.
-Nu cred ca Scyles va fi de acord sa intre in razboi cu Macedonia.
-Nu ma intereseaza, Scyles va intelege, si in plus isi pregateste armata demult pentru un eventual atac
-Bine, uite cum facem...am sa trimit un sol la Sarmisagetuza, vreau ca Scyles sa stie ce faceti si sa va ajute cu niste oameni.

Intre timp a izbucnit un razboi intre aliatii Daciei. Grecia si Macedonia, din fericire, solul a ajuns la fix si i-a dat raportul lui Scyles, el decide sa ramana neutru si sa ii ajute pe Kreon si Decius.
Solul epirot ajunge in Scodra si le spune celor 3 planul. Scyles va trimite trupele din Scrodica si cativa mercenari in punctul de intalnire din Dardana, daca cele doua divizii se unesc vor forma cea mai mare divizie condusa de Kreon.
Asa ca cei doi pleaca spre punctul de intalnire, unde isi gaseste trupele trimise de Scyles.
Acum Kreon se indreapta spre Palla, capitala Macedoniei, in timp ce Scylurus, cuceritorul Traciei se indreapta spre Byzantium, insa se vede surprins sa il vada pe regele macedoniei, Antigones la granita cu Dacia, care ii spiona pe daci si care se astepta la un atac, Scylurus il ataca , si cu atacul asta Dacia intra in razboi de partea Epirotilor...Dar romanii, aliatii Macedoniei vor sta si se vor uita sau vor interveni?
Regele Macedoniei moare, la fel si Scylurus din pacate, acum drumul spre Byzantium va fi condus de Eptaper.
[Image: qnv0q9.jpg]
Marsaluind spre capitala Macedoniei, Kreon are parte de o noapte de dragoste cu viitoarea sa sotie, Fallon, in varsta de 34 de ani cu care s-a intalnit in Segestica. Ea naste mai tarziu un baiat, pe care aveau sa il numeasca Banat.
Fie ca acest baiat sa aiba parte de parintii sai si eu sa nu mor in urmatoarele batalii, sa fie la fel de brav ca mine si ca restul dacilor si epirotilor, spuse Kreon la nasterea copilului.
Acum, proaspat casatorita cu Kreon, Fallon ia baiatul si merg in Sardica, de unde vor merge in Palla, dupa ce cetatea va fi cucerita.
Kreon si Decius ajung la Palla, unde isi pregatesc echipamentul pentru invadarea cetatii, la fel si Eptaper, care a ajuns in Byzantium.


Va urma...
Sup
replyReply
#8
Ajung intaririle macedoniene si ataca armata lui Kreon.
Decius: Suna retragerea, ne ataca din doua parti, de catre cetate si de catre nord-est.
Kreon: Nu! Nu m-am retras niciodata si nici nu am de gand sa o fac acum. Aceasta va fi ultima batalie a Macedoniei.

Intradevar, Grecia castigase cetatea din sud, Byzantium a cazut in mainile lui Eptaper, iar ultimele trupe erau la capitala.
------------------
Macedonia pierde batalia, noul rege este ucis alaturi de urmasul sau..care de altfel erau ultimii generali ai Macedoniei...Kreon s-a dus in gura lupului de mai multe ori incercand sa distruga o grupa de hopliti, din fericire a scapat.
[Image: 2ut2q13.jpg]
Batalia devine faimoasa, deja a doua batalie faimoasa castigata de Kreon si Decius.
[Image: aphhrt.jpg]
Harta finala a Daciei: [Image: 20k6hxw.jpg]

Dupa cucerirea Macedoniei, Kreon se duce in Sarmisagetuza, unde Scyles ii ofera tronul, Kreon este considerat cel mai brav general al Daciei din toate timpurile.

------------------------
Kreon moare peste 30 de ani, la varsta de 77 de ani. Tronul ii este oferit lui Decius, care la randul sau moare si ii daruieste tronul fiului lui Kreon, Banat.

SFARSIT!



------------------------------------
Povestea a fost inspirata din povestea crucisatoarelor Kaizerului din primul razboi mondial, Dresden si Emden, care a facut mari ravagii Angliei, in asa fel au trimis o flota intreaga dupa Dresden...care a fost scufundata cu greu, dar majoritatea echipajului a supravietuit. In timp ce Emden-ul a fost si el scufundat cu greu, prins in capcana..echipajul lor trece prin Turcia, evitand razboiul civil si ajung in Germania..

Sper ca v-a placut.
Sup
replyReply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)