Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Discutii despre scoala si liceu
#1
Hai sa ne dam putin cu parerea.
  • La ce credeti ca ajuta scoala?
  • Ce plusuri credeti ca are sistemul educational romanesc?
  • Dar minusuri?
  • Credeti ca fara scoala se poate realiza ceva in Romania sau in oricare alta tara?
Am pus aceste intrebari banele deoacere doresc sa dezbatem putin acest subiect. Cu toate ca acesta este un forum mic doresc sa vad putin cum percep majoritatea tinerilor scoala si cata importnta i se acorda.

replyReply
#2
La ce ajuta... pai, in mod normal ar trebui sa ne formeze cat de cat in primul rand, sa ne dea un minimum de cunostinte,
sa ne integreze in societate, sa ne invete sa ii ascultam pe cei care detin cunostinte mai multe intr-un domeniu pentru ca in viitor vom avea sefi, patroni si asa mai departe, sa ne gasim telul in viata - ceea ce ne-ar place si ar trebui sa facem cu viata noastra.

Plusuri, ce pot zice, inca avem profesori, scoli si facultati capabile, poate superioare multor altora, care exista exact pentru ce trebuie. Unii spun, si este adevarat, ca asa necioplit cum e sistemul, noi facem inca scoala in adevaratul sens al cuvantului. Puteri mondiale precum SUA sunt la pamant la capitolul invatamant, lucru spus de o persoana care a predat o vreme in SUA. Au avut parte de multe modificari in program cum se intampla si la noi cu Bac-ul, Capacitatea si etc, si au dat totul peste cap. Daca lucrurile merg asa SUA s-ar putea sa devina o tara de ULTIMA TREAPTA. Imaginati-va SUA asemanatoare Somaliei. In plus nu stiu cati au avut ocazia sa discute cu straini, dar in multe tari oameni chiar maturi, 40-50 de ani sunt foarte indignati de faptul ca noi pe langa Limba Romana mai invatam inca una, doua sau chiar trei limbi. Am primit intrebari precum "De ce invatati engleza?", "Cum de stii si engleza si franceza pe langa limba ta?" si asa mai departe, iar reactia la raspunsuri a fost cunoscutul "LOL".

Minusuri, pai se stie deja, toata lumea are o perspectiva, ne descurcam la a vedea partea goala a paharului deci o sa sar peste intrebare.

18% din miliardarii lumii au renuntat la scoala din timpul liceului, deci da, se poate, insa nu se poate face ceva fara sacrificiu, de asta au trebuit sa fie sacrificati oameni, unii au dat faliment din cauza celor care s-au imbogatit intr-un mod nu chiar cinstit. Cu toate astea unii au reusit sa faca bani fara sa nenoroceasca pe nimeni, ba chiar aducand un ajutor, dar ei vor ramane clar in istorie. Cu toate astea, lipsa unei facultati sau asa nu face pe cineva neaparat prost sau etc. Cunosc un tip, are 30 de ani, este director la un magazin destul de mare de computere, piese si asa mai departe. Nu a facut nicio facultate, insa reuseste sa faca target-uri de 90%, avand in vedere ca oameni cu doua facultati nu depaseau 70%, deci omul face vanzari aproape maxime. Ideea e sa il duca capul. Cu toate astea fara facultate nu poate fi niciunul medic sau asa ceva, pentru ca nu poti pune pe oricine sa te taie doar intuitiv.

Cu toate astea, chiar daca ar mai fi multe de zis, inchei.
replyReply
#3


La ce ajuta scoala? La scoaterea copilului dintr-un mediu monoton (casa parintilor), in care singurele invataturi corecte erau cele ale parintilor. Daca ai norocul sa prinzi un profesor care are de gand sa te invete si altceva decat integrale sau formule si vrea sa-ti zica cate ceva despre viata atunci scoala este buna la ceva. Alfel stii sa rezolvi integrale si stii cine e Eminescu, dar nu stii la ce iti trebuiesc si tot prost ramai. Smile

Plusuri...strictete la unele facultati...cam atat.

Minusuri...libertate exacerata la majoritatea licee. Nu ca ar fi ceva rau. Dar aici intervine ce fel de libertate e. Libertatea din scoala generala era ceva frumos, mergeai si cunosteai ce inseamna prietenia, iti era frica de consecinte (-> de unde stiai ce inseamna consecintele faptelor rele). Libertatea din liceu, suna cam asa: hai sa plecam de la ore...pt ca......trebuie sa mergem acasa.

Credeti ca fara scoala se poate realiza ceva in Romania sau in oricare alta tara?

In Romania da, in oricare alta tara nu.


----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#4
chiar daca nu mai fac a 12 a .... fratele meu (gothicar pro Sad) a inceput scoala si tot ma batea la cap cu profesorii ....
asa ca ma gandeam sa facem un thread ce profeosri preferati aveti la scoala .. cum v-ar place sa fie un profesor si .... ce materii va plac ya know... school
(nuj daca s-a mai facut un thread asemanator dar sper ca acesta sa dureze )
replyReply
#5
La mine la Caragiale profi sunt foarte OK in afara de ala de istorie si comunista aia de engleza Haha da cel mai tare prof e GIUGAL Haha profu de geografie.....

Laws are like medicine: They generally cure an evil by a lesser or a passing evil.
replyReply
#6
La mine toti in afara de aia de muzica is tariHaha. Tari si tineriHaha. Cea mai tare e doamna diriginta. E foarte detreaba. Urmata de cea de biologie,romana si domnul de istorie. Care e un glumetHaha.
[Image: 1lMEp3.jpg]



,, Napoleon a cautat virtutea, si neputand-o gasi a luat puterea.''



replyReply
#7
nu aveti si voi un prof mai stiti voi ... naspa ?
replyReply
#8
(10-19-2012, 09:27 PM)cedry2k Wrote: nu aveti si voi un prof mai stiti voi ... naspa ?

Prefer să-i numesc plictisitori. De exemplu, azi la prima ora am dormit...Haha
Sup
replyReply
#9
Am un prof parca inspirat din filme, numai ca e mai bun de atat. Doar anul asta am inceput sa fac cu el si este absolut genial.
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#10
Ce naibii se întâmplă cu școlile generale și liceele din România? Wtf. Am trecut azi prin fața fostei mele școli generale din Făgăraș și ce să vezi.. Au înalțat deștepții un gard de peste 2 metri ca să nu mai poată să iasă nici musca de acolo.

Ce-i cu asta frate? Suntem în anul 2014 și încă asociem școala cu închisoarea? Atât de inculte minți au ajuns să se ocupe de așa ceva?

La voi tot așa e sau e doar pe la mine prin oraș chestia asta?
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Despre Facultate Carnage 52 21,420 03-03-2017, 12:33 PM
Last Post: Marius Titulescu

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)