Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bible Questions
#1
Daca ai vrea intrebare despre continutul Bibliei (Cuvantul lui Dumnezeu), atunci acesta este locul potrivit in care ar trebui sa o postezi. Smile
replyReply
#2
Un thread folositorSmile.
[Image: 242idki.png]
replyReply
#3
Fara spam! :| Haha
replyReply
#4
Bine

Se pomeneste ceva de iad cum spune ca e in biblie?Grin
[Image: 242idki.png]
replyReply
#5
Am auzit persoane care au afirmat că iadul nu există deoarece Dumnezeu este prea bun şi aceasta nu-L caracterizează sau sunt şi din aceea care spun că după moarte nu există nimic. Ca să fie o claritate este bine să nu ne uităm la ce spun oamenii ci la Sfânta Scriptură.

Din păcate, mulţi sunt aceea care mai cred că în iad este distracţie sau este o modalitate de a scăpa de chinuri – slujind diavolului pe pământ şi în iad vei tortura oamenii … Ce rătăcire ! Din cauza că sunt felurite păreri vă propun să vedem ce spune Sfânt Scriptură despre acest loc şi cine va ajunge în el.


Pentru cine a fost făcut iazul de foc şi pucioasă?

  • Iniţial a fost făcut pentru diavol şi îngerii lui:

"Apoi va zice celor dela stînga Lui: Duceţi-vă dela Mine, blestemaţilor, în focul cel vecinic, care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!"(Evanghelia după Matei 25:41)
Locul în care va ajunge diavolul şi îngerii lui (dracii) este chiar iazul de foc şi pucioasă.
Deşi sataniştii cred că în iad oamenii se împart în două categorii: prinţi şi robi. Ei zic că prinţii vor tortura robii iar că să devii prinţ trebuie să slujeşti diavolului pe acest pământ. Dar realitatea este că în focul veşnic vor arde cât demonii atât şi cei care i-au slujit.

"Şi diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde este fiara şi proorocul mincinos. Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor." (Apocalipsa 20:10)

Sunt doar două opţiuni pentru veşnicie: ori raiul ori iadul. Nu există a treia variantă, indiferent de ce crezi pe acest pământ.

"Iazul de foc este moartea a doua. Oricine n’a fost găsit scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iazul de foc." (Apocalipsa 20:14-15)
Iadul este un loc în care ajung cei ce nu s-au pocăit. Însă acest loc este doar până la ziua judecăţii căci şi moarte şi locuinţa morţilor va fi aruncată în iazul de foc. Iată ce putem afla despre iad:


Pilda bogatului şi Lazăr


Domnul Isus a prezentat această pildă fariseilor căci ei îşi băteau joc de El când le vorbea despre faptul că Legea şi Proorocii au ţinut până la Ioan Botezătorul, iar de acum se propovăduieşte Împărăţia lui Dumnezeu.

"Pe cînd era el (bogatul) în Locuinţa morţilor, în chinuri, şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam, şi pe Lazăr în sînul lui, şi a strigat: << Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine, şi trimete pe Lazăr să-şi moaie vîrful degetului în apă, şi să-mi răcorească limba; căci grozav sînt chinuit în văpaia aceasta. >> Pe lîngă toate acestea, între noi şi între voi este o prăpastie mare, aşa ca cei ce ar avea să treacă de aici la voi, sau de acolo la noi, să nu poată." (Luca 16:23-24,26)

Iată ce aflăm despre iad :
  • acolo oamenii sunt chinuiţi în văpaie;
  • nu se poate trece din iad în rai, şi nici invers. Deci după moarte nu te mai poate nimeni băga cu forţa in rai, indiferent cât nu se va face pe acest pământ de către cei vii.


Cine va ajunge în iad ?


Aşa cum am văzut după moarte oamenii pot ajunge în două locuri: ori iad ori rai.

In iad ajung cei care nu au acceptat jertfa Domnului Isus şi nu s-au pocăit de faptele lor rele:

"Nu orişicine-Mi zice: ,<< Doamne, Doamne! >> va intra în împărăţia cerurilor, ci celce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. Mulţi îmi vor zice în ziua aceea: << Doamne, Doamne! N-am proorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău? >> Atunci le voi spune curat: << Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă dela Mine, voi toţi cari lucraţi fărădelege >>"(Matei 7:21-23)

După moarte sunt doar două posibilităţi – ori iadul ori Împărăţia cerurilor. Cei care nu ajung în Împărăţia cerurilor vor ajung în iad, deci putem vedea cine nu agunge în Împărăţia Cerului:

"Dar cît despre fricoşi, necredincioşi, scîrboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua." (Apocalipsa 21:8)

Lista e mare dar se poate rezuma doar la o caracteristică: toţi cei care nu sunt născuţi din nou.

Tu eşti născut din nou ?


Cum să ajungi în Împărăţia cerurilor ?


Prin naşterea din nou sau pocăinţă. Pocăinţa înseamnă împăcarea cu Dumnezeu .

În pilda bogatului şi Lazăr, bogatul spune lui Avraam să trimită pe cineva la fraţii lui căci poate se vor pocăi.

„Bogatul a zis: << Rogu-te dar, părinte Avraame, să trimeţi pe Lazăr în casa tatălui meu; căci am cinci fraţi, şi să le adeverească aceste lucruri, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin >>

Avraam a răspuns: << Au pe Moise şi pe prooroci; să asculte de ei >>

<< Nu, părinte Avraame >>, a zis el; <<ci dacă se va duce la ei cineva din morţi, se vor pocăi.>>

Şi Avraam i-a răspuns: <<Dacă nu ascultă pe Moise şi pe prooroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi.>>"(Luca 16:27:31)

Iadul nu este ca şi în povestea lui Ion Creangă „Ivan Turbincă” locul unde stăpâneşte diavolul, din contra este cel mai oribil loc şi Dumnezeu nu doreşte ca noi să ajungem acolo.

Domnul Isus a venit pe pământ ca fiecare să poată să se împace cu Dumnezeu şi să trăiască o veşnicie cu El.

În concluzie vreau să specific că iadul şi iazul de foc sunt două lucruri diferite, căci iadul (sau locuinţa morţilor) va fi aruncat în iazul de foc. Raiul sau Împărăţia cerurilor este a doua destinaţie posibilă în veşnicie. Una din aceste destinaţii este cea fericită, nu există alternative pentru acestea.
replyReply
#6
Mai am o intrebare da` nui legata de biblie:tu knd te inchini spui si altcv inafara de tatal nostru si inger ingerasul meu si CREZUL?
[Image: 242idki.png]
replyReply
#7
Cand eram mai mic, spuneam "Tatal Nostru" ... Inger ingerasul meu ---> nope; CREZUL? Noi (pentocostalii) nu avem CREZ oficial. Dar foarte, foarte rar spun vreo rugaciune de genul acesta, debicei ma rog lui Dumnnezeu cu (virgula) "cuvintele mele".
replyReply
#8
Eu de exemplu ma rog la Dumnezeu sa aiba grija de toti prietenii mei si de toata familia Smile
[Image: 242idki.png]
replyReply
#9
(10-20-2009, 08:08 PM)Necro Wrote: Cand eram mai mic, spuneam "Tatal Nostru" ... Inger ingerasul meu ---> nope; CREZUL? Noi (pentocostalii) nu avem CREZ oficial. Dar foarte, foarte rar spun vreo rugaciune de genul acesta, debicei ma rog lui Dumnnezeu cu (virgula) "cuvintele mele".
replyReply
#10
Ce vrei sa spui cu asta? Haha
replyReply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)