Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A fost odată ca niciodată... - Discuţii generale
#1
După cum spuneam pe la postul 73 de aici, aş vrea să facem o povestire în ramă într-un mod asemănător cu Decameronul, Povestirile din Canterbury sau Hanul Ancuţei.

Acest topic va fi destinat discuţiilor generale, urmând ca după ce se înscrie măcar 3-4 persoane să deschid un topic pentru povestirile efective. Nu voi impune nici o regulă cu privire la conţinutul sau dimensiunile poveştilor. E recomandat totuşi să nu fie foarte scurte, dar nici extrem de lungi.

Premisa de la care vom pleca va fi aceea a unu grup de tineri artişti care se reunesc în fiecare seară în cadrul intim al unui bar şi povestesc unul altuia despre creaţiile sale. Motivul pentru care am pus artişti în loc de scriitori, e pentru că nu vreau să ne limităm la literatură. Dacă cineva vrea să prezinte o idee de film sau o fotografie, e liber să o facă. Nu voi impune nici ca lumea să fie tot timpul prezentă sau activă. Postaţi când şi ce vreţi. Singura regulă e aceea că nu vreau sa fie postate două scrieri una după alta. Mai întâi le luăm pe rând şi le discutăm. Evident, critică o să fie doar constructivă. Orice se postează, oricât de slab ar părea, se priveşte ca fiind opera unui scriitor. De asemenea, judecăm scrisul şi nu omul, deci nu vă atacţi când cineva pune în prim-plan şi aspecte negative.

Apropo, o singură regulă am, cu privire la scris: nu intră nimeni care nu acordă minimă atenţie regulilor gramaticale. Nu cer să scrieţi cu diacritice (cu toate ca nu ar fi rău, pentru atmosferă, să ne facă să ne simţim scriitori Smile ), dar măcar să începeţi propoziţiile cu litere mari şi să puneţi semnele de punctuaţie acolo unde trebuie. Also, textul povestirilor se scrie în litere italice, ca să iasă mai uşor în evidenţă.

Puteţi folosi, şi chiar vă recomand acest lucru, muzică ambientală. Daţi un link către o anumită melodie pe care să o ascultăm în timp ce citim. De asemenea, puteţi introduce imagini care să construiască un anumit cadru sau să prezinte portretul unui anumit personaj.

Cam asta ar fi în mare toată treaba. Nu vreau să existe prea multe discuţii pe lângă, ci mai degrabă să lăsăm frâu liber imaginaţiei şi să vedem unde ajungem. Nu vreau să aud întrebări de genul ''Ce facem acum, o luăm încolo sau încolo?'' sau ''Asta fac aşa sau aşa?'' Faceţi cum credeţi că e mai bine pentru poveste. Aştept cât mai multă lume, pentru ca poate să iasă ceva frumos, care să ne antreneze imaginaţia şi spiritul creator.

P.S.: Repet, dacă ne străngem 3-4 persoane îi dăm drumul imediat. Alţi doritori pot să se înscrie oricând pe parcurs.

Ah, era să uit, descrieri nu vom avea decât foarte succinte: un nume, vărsta, cateva detalii referitoare la înfăţisare, eventual detaliu semnificativ despre trecut. Însă, nimic din ce nu aţi desvălui şi în viaţa reală. Să creăm un aer mai misterios, nu suntem la un psiholog unde ne vărsăm ofurile Smile Dacă vreţi, puteţi să puneţi şi o imagine care să vă reprezinte alter egoul, chiar să o puneţi la avatar.
replyReply
#2
Dupa cum spuneam, mi se pare o idee grozava. Spre rusinea mea, nu am citit nici una dintre cartile mentionate de tine, dar ideea e creativa si inedita pentru un forum. Voi participa si eu.
replyReply
#3
Bump.
Hai macar o persoana, sa ii dam drumul.
replyReply
#4
(12-02-2012, 12:05 AM)Bogdan Wrote: Bump.
Hai macar o persoana, sa ii dam drumul.

Nici nu mai asteptam sa se inscrie prea multi, din mai multe motive pe care nu le voi mentiona.Haha
Eu particip, asa cum am promis. Restul depinde de tine.
replyReply
#5
Ar fi mai ok cred, daca am astepta sfarsitul rpg-ului intai, pentru ca toata lumea e concetrata pe acela. Si dupa sa ne apucam de altele. Ne-am cam aglomerat cu toate.Smile
"Errare humanum est sed perseverare diabolicum."
"Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo."
"Inter arma silent leges."

replyReply
#6
Cum am spus, nu e nevoie ca lumea sa fie prezenta tot timpul si sa posteze periodic. Aveti chef sa scrieti ceva, o faceti. Nu aveti, nu scrieti. Nu vreau sa fie ceva ca RPG-urile unde esti obligat sa fi activ de la inceput pana la sfarsit. Nici nu vreau ca topicul sa aiba o finalitate. Daca simititi ca e prea mult sa postati si la RPG-uri si aici, nu va obliga nimeni sa participati.
replyReply
#7
ma bag...spuneti de cand incepem sa postam.
"Errare humanum est sed perseverare diabolicum."
"Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo."
"Inter arma silent leges."

replyReply
#8
Gata, am făcut topicul. Am încercat să dau câteva exemple despre ceea ce aş vrea să facem pe parcursul poveştii, cu imaginile şi muzica. Restul depinde de voi.

Descrierile succinte le postaţi acolo, am dat deja ocazia unui prim personaj să se aşeze la masă, tot ce trebuie să facă e să stea jos şi să lege câteva cuvinte despre el. Vă rog, puneţi link spre imagine cu personajul vostru.

Vă reamintesc că trebuie ca tot timpul să respectaţi regulile gramaticale şi să încercaţi să daţi un aspect plăcut mesajului. Creăm ceva la urma urmei, şi vreau să arate frumos. Nu sunt încă sigur dacă să impun folosirea diacriticelor, ar da un aer... profesionist, dacă mă înţelegeţi.

În încheiere nu vreau să vă spun decât să vă daţi drumul la imaginaţie. Scieţi lucruri originale şi interesante. Băteţi câmpii, aberaţi, îmbătaţivă şi apoi scrieţi, numai nu cădeţi în monotonie. Scrieţi poezie, faceţi un desen abstract, orice vrea sufletul vostru. Topicul acela vreau să fie o altă lume unde nu ţinem cont de ceea ce facem şi cum suntem în viaţa reală. În barul ăla suntem scriitori şi artişti. Aşadar, purtaţi-vă ca nişte scriitori şi artişti. Hai, spor la treabă!
replyReply
#9
O intrebare. Implicam istoria in aceasta poveste? Ca daca nu, ma bag si eu cu cea mai mare placere.
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#10
ma bag si eu Smile
oricum imi plac povestile astea Smile
replyReply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  A fost odată ca niciodată... Bogdan 3 2,108 11-09-2013, 05:40 PM
Last Post: Szekemri

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)