Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste hotare
#11
Eu ziceam de germana ma : )),bag picioarele in franceza,scarboasa limba.
Don't Smoke. Drink Coke. Or do them both.


replyReply
#12
Da, e frumoasă până începi să-ţi împleteşti limba...Haha
Sunt multe cuvinte ce nu le pot pronunţa, pur şi simplu nu pot.
Să nu mai zic de rusă ....
Sup
replyReply
#13
Nu-i numic de nepronuntat,sunt cuvinte compuse.
Don't Smoke. Drink Coke. Or do them both.


replyReply
#14
Ah, cu germana nu prea am avut contact. Din auzite e grea, cu toate ca mie mi se pare foarte asemanatoare cu engleza. Rusa e usoara pana cand vezi cum se traduce cuvantul 'substantiv'. Franceza e romantica, dar misto cand o intelegi.
replyReply
#15
Сущестювительное
Interesant BogdanHaha.
replyReply
#16
Auzi Bogdan, cred că te-a înjurat. Haha
Sup
replyReply
#17
Roby, ce e mai greu in rusa e sa intelegi alfabetul chirilic, dupa ce ai tecut peste asta o sa vezi ca in rusa sunt o gramada de cuvinte care se pronunta la fel ca in romana.

Cum de faci rusa la scoala bogdan?Grin
"Errare humanum est sed perseverare diabolicum."
"Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo."
"Inter arma silent leges."

replyReply
#18
Fac la facultate. Sunt la Limbi Straine, rusa-engleza. Si da, alfabetul e o problema majora. E una dintre acele chestii usor de invatat, dar greu de stapanit. Si da din nou, sunt cuvinte asemanatoare, dar destul de putine.
Gramatica e partea cea mai simpla, si la modul in care e simplu de invatat, dar si exprimarea mi se pare foarte saracacioasa. Verbul a fi de exemplu se foloseste rar, in cele mai multe cazuri fiind folosite constructii de genul 'baiatul frumos.' De asemenea, trecutul are o singura forma care se conjuga foarte usor.
Cand ma uit la ce carti mari au iesit din cultura rusa si fac o comparatie cu limba, mi se pare imposibil ca ceva atat de frumos sa poata fi exprimat atat de rudimentar. Bine, deocamdata sunt la inceput, mai vedem pe la sfarsitul anului cum stau lucrurile.
replyReply
#19
Si eu as inlocui franceza cu.....orice limba.Pur si simplu nu suport franceza, sunt in clasa a 7-a si nu stiu decat vreo 20 cuvinte Haha.Pe cand engleza imi place foarte mult.Sa fiu sincer nici romana nu imi prea place Haha.
Si revenind, nu am fost in nici o tara straina Sad.Dar vreau sa ma duc cu tatal meu in vacanta de vara (el a fost in peste 10 tari straine).
replyReply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)