Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locuri de vizitat în România
#1
Am văzut mai devreme câteva imagini din salina de la Turda (pe care o să o descriu mai jos) şi mi s-a părut uimitor că un astfel de loc există la noi în ţară. Pentru alte locuri la fel de uimitoare pe care le-aţi vizitat sau vreţi să le vizitaţi am deschis acest topic. O singură regulă aş avea, puneţi cât mai multe detalii şi neapărat măcar o imagine, dacă nu mai multe (bonus points dacă pozele sunt făcute de voi). Dacă nu o să ajungem în aceste locuri, măcar să avem o idee despre ele.


[Image: dsc0864pt.jpg]

Aşadar, salina din Turda. Probabil că imagine de mai sus va convins deja că e un loc extraordinar. Mie mi-a fost de ajuns încât să o trec direct pe primul loc în lista 'de vizitat.' Deja am făcut un mic calcul al traseului, destul de greu de ajuns din Slatina (schimbat două trenuri până în Sibiu, apoi schimbat iar cel puţin două autobuze), dar cred că efortul o să fie răsplătit pe deplin.

Detaliile mai tehnice aici: cum ajungi, ce şi cum e pe acolo, cazare etc. http://salinaturda.eu/
Galerie imagini: http://salinaturda.eu/index.php?option=c...49&lang=ro

Show Content

[Image: dsc0874490x730.jpg]

[Image: asdopt.jpg]

Old Mine, anyone? Grin
replyReply
#2
Eu nu pot decât să vă sugerez Cetatea din Alba Iulia. Am fost acolo chiar acum 2 zile cu nişte prieteni, aşa ... mai spre seară. Era plin de englezi care strica priveliştea, dar într-un final au plecat şi ne-am putut bucura de aproape tot oraşul doar dintr-un singur punct din cetate.
Sunt puse şi 3 steaguri, a celor care au condus cetatea. Felul în care se auzeau din cauza vântului îmi făcea pielea de găină, doar cu gândul că acum câteva sute de ani Mihai Viteazul lupta unde mă aflam.
În cetate mereu găseşti muschetari ce 'patrulează' pe acolo. Totul te face să te simţi pe vremea aia.
Am fost de mai multe ori acolo, dar de data asta a fost diferit.
Show Content
Sup
replyReply
#3
Am să fac o prezentare a unui loc mai mare ce merită vizitat. Oraşul Braşov.

Să începem cu semnul de care au auzit toţi ce au fost măcar o data în
Braşov.

[Image: brasov-or-hollywood.jpg]
Pentru că putem.

Un oraş ce a fost odată înconjurat de ziduri impresionante... ca să facem o comparatie potrivită forumului pe care ne aflăm, un fel de Khorinis. Cu mai multe porţi impresionante şi cu ziduri înalte. Turnurile nu lipsesc şi e o plăcere să mergi pe langă ele.
Show Content
7 porţi lăsau oamenii să se plimbe prin afară şi înauntrul cetăţii.
Show Content


Continuăm cu Piaţa Sfatului şi Biserica Negră. Locul în care se adună norodul la cele mai importante evenimente.. Înainte se adunau la executări, acum la concerte.

Biserica Neagră este cea mai faină construcţie gothică ce am văzut în viaţa mea. Terifiantă prin felul ei.. prin figurinele un oameni lipite de ea şi prin culoarea ei neagră. (a ars)

Show Content

Tâmpa

Dacă urci pe Tâmpa, vei vedea tot oraşul de sus... o imagine cum rar poţi să vezi.
Show Content

Unele sunt prezenzaze şi in video-ul urmator.

----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#4
Am fost si eu un Brasov si e printre cele mai frumoase orase care le-am vazut. Iar la Alba Iulia iar am fost si am facut poze cu un muschetarHaha.
[Image: 1lMEp3.jpg]



,, Napoleon a cautat virtutea, si neputand-o gasi a luat puterea.''



replyReply
#5
[Image: fotoguraportiteidefinit.jpg]

Gura Portitei

O singura data am fost la mare dar pot sa spun ca am nimerit in poate cea mai misto locatie de pe litoralul nostru. Si asta din trei motive:
  1. e un loc extrem de izolat, dupa cum puteti afla din informatiile de mai jos nu sunt decat vreo doua cai de acces, nici una la indemana;
  2. e foarte ieftin in comparatie cu alte locatii;
  3. practic vizitezi in acelasi timp Marea Neagra si Delta Dunarii (kind of);
  4. bonus, ai sanse mari sa vezi o tornada in realitate; din surse nesigure, e singura zona din tara in care fenomenul se intampla la scara mare.

[Image: hartajurilovcaguraporti.jpg]

Wikipedia Wrote:Gura Portiței este situată pe o fâșie îngustă de nisip, între Marea Neagra și Lacul Golovița, din Delta Dunării.

Inițial un sat pescăresc, Gura Portiței (Portița) este cunoscută astăzi ca una dintre cele mai retrase (și liniștite) destinații turistice de pe litoralul românesc, o alternativă pentru Vama Veche, devenită prea populară și aglomerată în ultimii ani. Accesul se face de regulă cu vaporașul, de la Jurilovca, Tulcea; cu autovehicule speciale se poate ajunge și pe drumul de coastă, fie de Vadu, Constanța, pe la Periboina, fie de la Sfântu Gheorghe, Tulcea.

Denumirea era legată de comunicarea existentă inițial între lacul Golovița și Marea Neagră, închisă în anii 70, ceea ce a transformat Golovița într-un lac închis, cu apă în curs de desalinizare. Lacul comunică la nord cu lacul Razim (liber) iar la sud cu lacul Sinoe, printr-un sistem de ecluze. Zona reprezintă o parte a rezervației biosferei Delta Dunării.

Site-ul oficial e cazut, dar puteti gasi mai multe detalii aici: http://www.observatorcultural.ro/Gura-Po...tails.html

[Image: plajaguraportitei2jpg.jpg]

[Image: 4873deltadunariigurapor.jpg]

replyReply
#6


I-am aratat unei fete din Polonia niste poze cu acest castel si a ramas uimita.
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#7
Clujul, Brasovul, Sibiul si Sighisoara! Musai! Grin
_______________________________________
Marius
ERP productie
replyReply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Noutăți din România Szekemri 51 15,939 09-06-2013, 08:48 PM
Last Post: Kristi

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)