Thread Rating:
  • 3 Vote(s) - 3.67 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mafia
#1
Dacă toată săptămâna trecută mi-am petrecut'o mai mult pe afară, am zis ca weekend-ul ăsta să-mi pierd timpul cu Mafia 1.
Înainte să încep, nu pot spune decât că acest joc este făcut de cehi. Şi am ajuns la concluzia că cehii fac cele mai bune jocuri. (Vietcong, Operation Flashpoint sunt alte titluri fenomenale scoase tot de nişte cehi)

Jocul începe cu Tom ducându-se la un fel de poliţist, căruia îi dezvăluie tot trecutul său în mafie. De aici Tom începe să povestească...
El era un simplu taximetrist în 1930..până într-o seară când nişte mafioţi se urmăreau prin Lost Heaven.
Sam şi Paulie se accidentează şi îl văd pe Tom luând o pauză lângă taxi.
Ei îl ameninţă cu pistolul şi acesta îi bagă în taxi şi îi scapă de ceilalţi mafioţi.
Cei doi îi spun lui Tom să îi ducă la barul lui Don Salieri.
Tom nu intră în bar, dar Sam îi dă nişte bani pentru reparaţile taxiului şi oferta de a se alătura lor.
Tommy refuză pe moment, dar ziua următoare este atacat de oamenii lui Morello.
Acesta fuge direct la Salieri, care îl introduce în familie.
Prima sa misiune este de a se răzbuna pe maşinile lui Morello. Acesta se duce la barul şefului mafiot şi le distruge cu nişte cocktail-uri molotov.
Următoarea zi, Paulie, Tom şi Sam se duc să culeagă banii de protecţie. În primele 2 locaţii totul a mers ok, dar în a treia locaţie, din afara oraşului. Sam şi Paulie au fost împuşcaţi. Paulie a reuşit să scape din clădire, în timp ce Sam a fost luat ca prizonier.
Tom se duce şi el în clădire şi lichidează toţi mafioţii, cu excepţia unuia care scapă, dar este urmărit şi ucis pe drum.
După această reuşită, Tom câştigă încrederea Donului şi familiei.
Luigi, barmanul lui Salieri, îi cere lui Tom să îi ducă fata acasă pe timp de noapte, însă pe o alee amândoi au fost atacaţi de nişte tâlhari. Tom scapă de ei, iar Sarah îl invită la ea în casă, unde ... se produce magia, iar Sarah rămâne însărcinată. Tom a realizat că dacă e să aivă un viitor înainte, trebuie să-l petreacă cu Sarah.
Următoarea zi, Don Salieri era foarte furios. Acei vandali îşi făceau de cap pe teritoriul său. Aşa că îi trimite pe Paulie şi pe Tom după ei. Iniţial, trebuia să fie doar o mică bătaie, dar tâlharii au avut pistoale..aşa că totul s-a sfârşit prin moartea fiului unui mare cancelar al oraşului.
Morello s-a folosit de această oportunitate, aşa că s-a unit cu cancelarul.
Peste câteva zile, Frank, cel mai bun prieten al lui Salieri îl trimite pe Tom să distrugă un hotel, o prostituată şi desigur pe managerul hotelului.
Totul a decurs ok, dar acea prostituată, defapt era cea mai bună prietenă a lui Sarah...şi cu toate că gura ei spartă a costat viaţa mai multor oameni de a lui Salieri şi mai multe probe împotriva sa...Tom nu o omoară, cu condiţia ca ea să părăsească oraşul pentru totdeauna.
Tom distruge hotelul, dar începe să fie urmărit pe blocuri, până ce ajunge în biserica unde defapt erau funerarile fiului cancelarului.
Acolo începe o adevărată bătălie...pe care Tom a câştigat-o.
În acea zi, Frank i-a spus în maşină lui Tom..
"În final, cel mai bun prieten te omoară."
Din acea zi lui Tom i-a fost frică de Paulie .. orice glumă începea să o gândească serios ..

.....Şi asta e doar începetul poveştii...aş vrea să o spun toată, dar mai bine aflaţi singuri. E mult mai palpitant..decât nişte rânduri. Grin

Am să vă las aici un video în care explică povestea .. mai pe scurt.



Fără griji ..e mult mai lungă. Grin
La început e Mafia 2 .. în care Tom moare..defapt, acest video apare şi la sfârşitul lui Mafia 1, doar că în grafica sa...Grin
Sup
replyReply
#2
Un joc dea dreptul minunat.Il recomand tuturor,indiferent de varsta.Gameplay-ul este chiar foarte bun,masinile se misca bine,lumea este destul de dinamica,iar coloana sonora este de-a dreptul magnifica.N-am mai auzit in vreun alt joc,un sunet de fond asa bun.Mafia 2 e si el bun,dar nu asa ca si primul.Cu ocazia asta cred ca ma reapuc de el.
replyReply
#3
Maine mi-l cumparSmile...sper doar sa imi mearga o sa ma uit la cerinte.
"Errare humanum est sed perseverare diabolicum."
"Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo."
"Inter arma silent leges."

replyReply
#4
A fost lansat în 2002, cerinţele nu sunt mari...dar trebuie să spun că are o grafică de' te lasă mut .. mai ales pentru un joc atât de vechi.
Sup
replyReply
#5
Where do gangstas go when they die / They don't go to heaven where the angels fly ... superb. Cunoscatorii stiu versurile modificate.

Schimband subiectul, Mafia este un joc ce cu greu poate sa fie vreodata egalat. Perfect din cele mai multe puncte de vedere si cu o poveste mai buna ca majoritatea filmelor, Mafia e pentru mine unul dintre jocurile ce m-a impresionat cel mai mult...

Mai sus am vazut si ceva spoilere. No good.

----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#6
Intotdeauna am avut o slabiciune pentru filmele si jocurile Western, cu Gangsteri si istorice. E clar ca trebuie sa il joc cat mai repede.Grin
"Errare humanum est sed perseverare diabolicum."
"Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo."
"Inter arma silent leges."

replyReply
#7
cat de lung e mafia 2? il joc cam de o ora si imi arata 19% complete si pana acuma am facut misiune dupa misiune(ca asta ma pus sa fac dute continuu la punctu mare rosu) e foarte liniar ,nu ai misiuni secundare sau ceva?
(っ◕‿◕)っ ♥ Gothic[Image: images?q=tbn:ANd9GcR97VWJGECgiC-0eJQTSQy...jLM_lcyWrN]
replyReply
#8
Mafia este linear si scurt.Lam jucat demult deci nu bag mana in foc dar numi amintesc sa fi avut misiuni secundare.
replyReply
#9
De asemenea are o poveste excelenta, spusa foarta bine si cu personaje bine construite. La nivel audiovizual sta de asemenea foarte bine, cel putin pentru acea vreme. Liniaritatea vine la pachet si nu cred ca se putea altfel. Si da, povestea principala e scurta, dar mai sunt si alte moduri de joc (multiplayer included) care lungesc durata de joc.
replyReply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)