Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lumea din Gothic 1/Lumea din Gothic 2
#1
Smile 
Cum spune si titlul. Care va atrage mai mult? Care va da un feeling mai aparte ? Sa le comparam putin si sa imi spuneti parerea voastra.

In general cred ca peisajele din Gothic 1 sunt mult mai mohorate si cred ca lucru asta creeaza o atmosfera aparte. Cred ca merg perfect cu povestea jocului. Clar au facut colonia sa arate ca un loc din care toata lumea isi dorea sa scape. Nu prea are nimic spectaculos de oferit cand vine vorba de peisaje vii , pline de culoare. In Gothic 2 e exact opusul.

Astea fiind spuse, am urmatoarele intrebari pentru voi :
1. Ce preferati , padurile din Gothic 1 sau cele din Gothic 2 ?
Gothic 1:
[Image: js234k.jpg]
Gothic 2:
[Image: vr9e6v.jpg]
Eu zic ca sunt la fel de infricosatoare in ambele jocuri. Ba chiar erau putin mai periculoase in Gothic 2. In Gothic 1 in cel mai rau caz te intalneai cu un Shadowbeast. In Gothic 2 daca aveai ghinion dadeai si de un Shadowbeast dar si de o haita de Wargs. Haha

Oricum votez pentru padurile din Gothic 1 pentru ca atunci nu prea stiam cum sta treaba si chiar aveam mari retineri cand trebuia sa o iau prin padure (mai ales noaptea).Nici nu am indraznit sa o iau prin vreo padure pana nu am facut rost de o armura si un Two hander.

2. In care dintre aceste locatii considerati ca este o atmosfera mai frumoasa? (mai ales noaptea)
- Khorinis
[Image: 15i89q8.jpg]
- Tabara veche
[Image: x60ylh.jpg]
- Tabara noua
[Image: 68szuc.jpg]
- Tabara din mlastina
[Image: 211jl7q.jpg]
- Ferma lui Onar
[Image: 2n6rn5s.jpg]
- Manastirea
[Image: rtlxyg.jpg]
- Tabara banditilor (Gothic 2 NOTR)
[Image: a1iyd0.jpg]

Eu aleg tabara veche deoarece mereu mi-a oferit un sentiment de siguranta. (si in Gothic 1 dar mai ales in Gothic 2 unde practic era cel mai sigur loc din colonie ) O mentiune ar merita Ferma lui Onar.

3. Ce ati explorat cu mai mare placere si curiozitate ?
- Colonia in Gothic 1
- Insula Khorinis
- Jharkendar ( Gothic 2 NOTR )
- Vechea Colonie in Gothic 2

Eu aleg colonia deoarece am explorat-o cu mare curiozitate in Gothic 1 dar am fost si mai curios cand o exploram in Gothic 2 , dorind sa vad ce s-a intamplat cu toate locurile vechi pe care le stiam.

Intrebarea principala ramane: Voua ce lume v-a placut mai mult ?

P.S: Stiu ca e un post foarte lung. Asa ca cititi si spuneti-va parerea doar daca va face placere ...
"Recollect your thoughts don't get caught up in the mix, cause the media is full of dirty tricks. Only God can judge me!"
replyReply
#2
(01-29-2013, 05:25 PM)GothicFanForever Wrote: Astea fiind spuse, am urmatoarele intrebari pentru voi :
1. Ce preferati , padurile din Gothic 1 sau cele din Gothic 2 ?
Gothic 1:
[Image: js234k.jpg]
Gothic 2:
[Image: vr9e6v.jpg]

Prefer padurile din Gothic 1 pentru ca: felul lor de a fi, adica lipsite de 'viata'... mi se parea genial. Si cand mergeam la vanatoare, niciodata nu mergeam nepregatit de frica lucrurilor ce ma puteau asteptau. In Gothic 2, parca fugeam si experienta o faceam din questuri.

(01-29-2013, 05:25 PM)GothicFanForever Wrote: 2. In care dintre aceste locatii considerati ca este o atmosfera mai frumoasa? (mai ales noaptea)

La fel ca tine Tabara Veche a fost ca o casa, in care era smecher sa vin dupa un quest greu. Ca un fel de relaxare. Dar totusi, votez new campul ca tabara cu cea mai frumoasa atmosfera.

(01-29-2013, 05:25 PM)GothicFanForever Wrote: 3. Ce ati explorat cu mai mare placere si curiozitate ?
- Colonia in Gothic 1
- Insula Khorinis
- Jharkendar ( Gothic 2 NOTR )
- Vechea Colonie in Gothic 2

Vechea colonie in Gothic 2, asta e cert. Deja stiam unde ar fi trebuit sa fie fiecare pietricica din Gothic 1 si mi-a fost usor sa fac asta.

(01-29-2013, 05:25 PM)GothicFanForever Wrote: Intrebarea principala ramane: Voua ce lume v-a placut mai mult ?
Colonia in Gothic 1 mi-a placut cel mai mult. As vota acea harta cu tot ce cuprinde ea pentru cea mai interesanta si bine realizata harta din toate rpg-urile aparute pana acum. Sa cunosti o harta pe de rost inseamna nu doar ca e mica, ci si ca e foarte fascinanta. Si Piranha a facut o treaba a naibii de buna si cu asta.
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#3
În toate privinţele prefer Gothic 1.
În tabăra mlaştinii îmi plăcea, mai ales noaptea .. cu toate luminile ălea şi sunetele. <3
Ce să mai zic de mlaştina în sine, cu toţi monştrii ăia pe acolo .. muream de frică doar când îi auzeam. Haha
Dar mai târziu a fost o mare plăcere să-i vânez.
Şi dacă tot am zis de vânat, şi aici prefer tot pădurile din Gothic 1 ... era fenomenal să merg pe acolo cu arcul ... uneori chiar mă rătăceam..şi cum eram obişnuit să nu-mi cumpăr hartă....HahaHaha
Harta, în general mi-a plăcut enorm .. am reţinut-o uşor .. ştiam pe unde să merg şi pe unde să nu merg .. a doua oară când am jucat G1 nici nu am mai avut nevoie să cumpăr harta ... Haha
În schimb la Gothic 2...nu mi-a plăcut deloc. Oribilă hartă .. iar unele peisaje chiar nu aveau ce căuta în Gothic. Păcat că n-au menţinut stilul pe care l-au abordat în primul joc.
Când vine vorba de explorat .. păi mi-a plăcut să explorez colonia în gothic 1 şi 2. În 2 mă simţeam aşa de nostalgic când vedeam totul distrus .. ştiam exact pe unde s-o iau ca să ajung acolo, sau dincolo. Haha
Iar ca să răspund şi la cea principală ... mi-a plăcut desigur, colonia .. şi parcă puţin şi Jharkendarul. A fost mişto făcut.
Sup
replyReply
#4
(01-29-2013, 05:38 PM)Terente Wrote: Colonia in Gothic 1 mi-a placut cel mai mult. As vota acea harta cu tot ce cuprinde ea pentru cea mai interesanta si bine realizata harta din toate rpg-urile aparute pana acum. Sa cunosti o harta pe de rost inseamna nu doar ca e mica, ci si ca e foarte fascinanta. Si Piranha a facut o treaba a naibii de buna si cu asta.

Un post excelent. Mersi pentru ca ai citit tot ce am scris. Sper ca ti-a placut Smile Overall , harta din Gothic 1 ramane cea mai tare cum spui si tu. Desi aparent mica, are o multime de locatii super interesante si intradevar iti ramane intiparita in minte. Mai bine asa decat o harta extrem de mare ca in Oblivion , dar fara mare semnificatie/plictisitoare. Spun asta pentru ca sunt fan Oblivion dar clar nu se ridica la nivelul Gothic 1 si 2 cu toata grafica lui Grin .
"Recollect your thoughts don't get caught up in the mix, cause the media is full of dirty tricks. Only God can judge me!"
replyReply
#5
(01-29-2013, 05:25 PM)GothicFanForever Wrote: 1. Ce preferati , padurile din Gothic 1 sau cele din Gothic 2 ?
la feeling sunt awesome ambele dar nu ştiu dc cele din g2 imi sunt mult mai infricoşătoare. Deci g2!

(01-29-2013, 05:25 PM)GothicFanForever Wrote: 2. In care dintre aceste locatii considerati ca este o atmosfera mai frumoasa? (mai ales noaptea)

1. in old camp la market place
2. in new camp la taverna

(01-29-2013, 05:25 PM)GothicFanForever Wrote: 3. Ce ati explorat cu mai mare placere si curiozitate ?

- Insula Khorinis
- Vechea Colonie in Gothic 2
- si pe 3 colonia in g1

(01-29-2013, 05:25 PM)GothicFanForever Wrote: Intrebarea principala ramane: Voua ce lume v-a placut mai mult ?
pt mine g1 ramane jocul preferat deci colonia cu bariera din primul joc al seriei.
replyReply
#6
(01-29-2013, 06:15 PM)Warhell Wrote: În schimb la Gothic 2...nu mi-a plăcut deloc. Oribilă hartă .. iar unele peisaje chiar nu aveau ce căuta în Gothic. Păcat că n-au menţinut stilul pe care l-au abordat în primul joc. Iar ca să răspund şi la cea principală ... mi-a plăcut desigur, colonia .. şi parcă puţin şi Jharkendarul. A fost mişto făcut.
Mersi pentru ca ai citit postul meu Smile

Ai dreptate. In opinia mea zona mlastinoasa din Jharkendar + tabara banditilor aduce cel mai mult cu vechea colonie. Clar stilul nemtesc se vede mai mult in Gothic 1.

Eu zic ca e interesanta si lumea din Gothic 2 in felul ei ... Imi place ca mai ai unde poposi pe drum pe timpul noptii fata de Gothic 1. Mai dai de o ferma , o taverna ceva. E realizata destul de bine deoarece daca era la fel de mohorata si lipsita de substanta ca in G1 intervenea urmatoarea intrebare: De ce ar fii vrut toti sa scape din colonie daca lumea din afara barierei ar fii fost la fel? Eu zic ca treaba a fost gandita destul de bine de cei ce au facut G2 ... sau poate asa gandesc doar eu Haha
"Recollect your thoughts don't get caught up in the mix, cause the media is full of dirty tricks. Only God can judge me!"
replyReply
#7
Ati uitat poate cele mai atmosferice locatii din cele doua jocuri: Sleeper Temple vs. Halls of Irdorath. Nu sunt chiar locurile in care ai vrea sa fi, dar sunt poate cele mai infricosatoare nivele pe care le-am intalnit intr-un joc. Aici intra si Cimitirul Orcilor din G1, care cred totusi ca e cea mai scary locatie. Am avansat cu 2 metri pe minut de frica sa nu dau de vreun orc. Era si foarte devreme in joc si cred ca si prima intalnire cu orcii.

On topic, mi-e destul de greu sa aleg intre cele doua jocuri (also, Gothic 3 e si el la acelasi nivel cu primele daca nu peste, mai ales cu ceva patch-uri grafice). G1 e totusi parca un pic mai sus, poate si din nostalgie, dar si Khorinis si Jarkendar sunt la fel de bine construite and I don't know what is Warhell talking about. Padurile si salbaticia in general, din 2 mi se par cu mult peste ce ofera primul joc, obiectiv vorbind. La tabere/orase nu prea ai cum sa te bati cu un Old Camp sau Swamp Camp (noapte bate tot), si chiar si New Camp. De asemenea Old Mine mai e foarte misto, cu factorul scary la maxim in primele vizite acolo.

Jarkendarul e ceva mai ciudat. E un loc diferit de restul universului jocurilor, dar diferit intr-un mod cat se poate de bun. Desertul, tabara piratilor si tabara banditilor sunt highlight-uri importante pentru mine cand ma gandesc la G2.

Per total as zice ca lumea din Gothic 2 Gold e mai cizelata si are si un aport mai mare dpdv grafic, dar primul joc castiga la capitolul "acel ceva" de care are din plin.
replyReply
#8
(01-29-2013, 07:30 PM)Bogdan Wrote: Ati uitat poate cele mai atmosferice locatii din cele doua jocuri: Sleeper Temple vs. Halls of Irdorath.

My bad... ai mare dreptate. Dar nu m-am axat pe dungeon-uri sau cum vrei sa le spui deoarece am mai vorbit de ele intr-un thread mai vechi. Grin
Am vrut sa scot in evidenta mai mult natura si peisajele pe care le ofera lumile din Gothic 1 si Gothic 2.

Eu unul nu cred ca Gothic 3 se ridica la nivelul primelor 2 jocuri, insa asta nu inseamna ca este un joc prost cum spun altii.
Eu insa am jucat Gothic 3 doar pentru ca am vrut sa vad cum avanseaza povestea si ce se intampla cu personajele din primele 2 jocuri.
Are si el o atmosfera aparte. Acel sentiment cum ca intradevar razboiul e pe final, dupa atata timp in care lupta dintre oameni si orci parea interminabila Grin
"Recollect your thoughts don't get caught up in the mix, cause the media is full of dirty tricks. Only God can judge me!"
replyReply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Gothic Remake Szekemri 59 7,008 03-19-2024, 07:43 PM
Last Post: Cyrus35
  20 ani de Gothic 2 Cyrus35 0 421 11-27-2022, 09:05 PM
Last Post: Cyrus35
  Să jucăm Gothic 1 pentru prima dată - 2018 FrenzyRageQuit 2 2,013 02-09-2018, 10:33 PM
Last Post: FrenzyRageQuit
  Gothic 2 Gold Edition problema ZeKo 3 2,532 07-05-2017, 10:04 PM
Last Post: ZeKo
  gothic 4 probleme cu incarcarea salvarilor danclaudiu95 2 2,022 06-27-2017, 09:21 PM
Last Post: cornel
  Download Gothic iReal2015 2 2,082 12-18-2016, 10:25 PM
Last Post: iReal2015
  Gothic 2 - Nelamuriri simba10 0 1,522 11-16-2016, 12:01 AM
Last Post: simba10
  Gothic 2 Velaya directX in romana Grim 4 2,437 10-30-2016, 10:24 AM
Last Post: Grim
  Gothic III Forsaken Gods in limba romana Grim 2 2,185 10-15-2016, 02:44 PM
Last Post: Grim
  Gothic 3 CM 3.0+Quest Pack in limba romana Grim 12 5,001 10-08-2016, 10:21 AM
Last Post: Grim

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)