Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Knights of Honor
#21
Zamolxis, luptele cu diferitele tipuri de unitati sunt cam singurul aspect al jocului pe care nu l-am explorat in detaliu. In marea majoritate a timpului folosesc o combinatie de 4 grupuri de swordsmen si 5 de arcasi si niciodata nu plec in cuceriri cu un singur maresal.

Dar ca tot veni vorba de cavalerie, si din nou o sa scot in evidenta slabiciunea AI-ului, cu cel putin 2 regimente de cavalerie (exceptand cavaleria ranged) orice batalie in care inamicul nu are la randul sau unitati calare devine o joaca de copii. Si asta pentru ca toate unitatile inamice se vor indrepta in spre maresalul tau, iar propriul maresal ramane undeva in spate. Cu putin pulling si ceva operatiuni de infiltrare in spatele liniilor inamice maresalul ramane singur contra cavaleriei tale.

Side note, AI-ul e incredibil de slab in ceea ce priveste asediile. Pe langa faptul ca nu m-au atacat o singura data cu catapulte/berbeci/scari chit ca eu am fortificatii care ar oprii tancuri, strategia de atac e de-a dreptul haotica. Trimit arcasii la inaintare si ataca tot timpul dintr-o singura directie, arcasi respinsi usori datorita avantajului oferit de inaltimea zidurilor. Astfel, un castel cu town guard construit si sase regimente de arcasi devine Minas Tirith.
replyReply
#22
(05-05-2013, 06:50 PM)Bogdan Wrote: Makes sense. As avea totusi un sfat, in caz ca nu il stie deja: sa lase taxele la zero. Castigurile sunt insignifiante, iar fericirea creste destul de mult, cu cateva procente.

Şi asta a fost o problemă. Ştiam de ea, dar am uitat la început când trebuie neapărat să o pui .... şi când mi-am adus aminte, era prea tărziu. Dacă luam taxele, income-ul, de la vreo 300+, scădea pe la vreo -10.
Tu, ca stat musulman poţi chema Jihade d'ălea? Ajută la ceva? Eu când am trimis cruciaţii în Africa vedeam tot felu' de soldaţi d'ăia pitici ce veneau în zonele ce cruciaţii le distrugeau pe lângă cetate. Când ajungeau la cruciaţi nu se întâmpla nimic, nici o bătălie.
Sup
replyReply
#23
Ciudat, am verificat acum treaba asta cu taxele si plusul a fost de vreo 80 de galbeni pe mediu si 170 pe maxim. Asta in conditiile in care am 57 de provincii.

De asemenea, nu am observat sa ai optiuni gen Jihad cand ai religia musulmana. Ai instalat vreun mod? De partea cealalta, am experimentat si eu un pic cu cruciadele, si in conditiile in care partea musulmana nu are cu ce sa raspunda la acele atacuri overpowered, mi se par mai mult un element de gameplay care destabilizeaza.

Also, cand facem un multi? Grin Cred ca nu merge decat quick battle, dar tot ar fi interesant.
replyReply
#24
Poţi face Jihad. Cel puţin din câte am văzut pe net. Dai la piety acolo, iar după pe imaginea aia din stânga.
Şi apropo, vezi că se poate pune pauză. E un buton mai sus de săgeţi şi de Insert, Home şi Page up. Se numeşte Pause/Break. Cel puţin aşa e la tastatura mea antică.
Degeaba facem multi. Oricum eu nu jucam bătăliile ... sunt slab făcute.
Sup
replyReply
#25
Bataliile sunt destul de ok...adica am ramas destul de surprins cand am pus arcasii sa se puna in fata infanteriei, iar infanteria a facut o bresa, ca si cand s-ar fi deschis o portita pentru a inainta arcasii. Intradevar nu se compara cu total war.
Care e faza cu moralul, de exemplu am avut cativa marshali de pe la inceputul campaniei nou incepute cu Danemarca(superba campania cu ei), si i-am tinut in niste cetati proaspat cucerite din lithuania pentru a evita riscul de a-mi fi luate(in Samogita pot face universitate, deci ii creste importanta provinciei. Insa in momentul in care am semnat razboi din nou cu lituania si eram gata sa o sterg de pe harta, la primul asediu(facut ca eroul cu un singur marshal, din pricina skill-urilor sale) in care aveam 1 teutonic knight, 2 vikingi, 2 feudal knights, 1 light cavalry si 3 arcasi(nu mi-am luat arme de asediu fiindca nu am engineering), insa moralul il avea doar de 4 liniute. Cetatea pe care o asediam era relativ simplu de cucerit, deci nu ar fi trebuit nici macar sa misc vreun deget(teoretic)... insa numai vad ca ii dau assault imi scrie, winning decisively, si dupa nici un minut, imi dispare marshalul. Cum sa fac sa le cresc moralul, sau sa nu le mai scada asa?
"Errare humanum est sed perseverare diabolicum."
"Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo."
"Inter arma silent leges."

replyReply
#26
@Moral: ar putea fi din mai multe cauze: siege attrition, nu ai mancare in cart, te-ai retras/ai pierdut o batalie, adversarul are maresal cu dread de tier 3.
replyReply
#27
Ca să creşti moralul du'te şi asediază locuri precum biserici şi sate din jurul cetăţilor inamice. Dă un boost mişto moralului.
Sup
replyReply
#28
Am descoperit cum...trebuie sa dau foc la sateHaha. Oricum multumesc mult...Bogdan, dar cum vad cata mancare mai am?
Imi place ca am atacat ultima provincie a Elvetiei, au fost lupte crancene, insa pana la urma am pierdut din cauza faptului ca unul din marshali nu avea skill-ul tactics, deci era cam fara aparare. Oricum, pana la urma Elvetienii au respins atacurile mele, iar austriecii au profitat de ocazie si au atacat si ei provincia, reusindu-le. Ei s-au dus cu un marshal neinstruit cu ceva arcasi si man-at-arms, si au cucerit provincia, iar eu m-am dus cu doi marshali unul dintre ei avea man-at-arms, vikings si arcasi, celalalt avea teutoni, feudal knights si arcasi si 4 baliste...ia ghiciti si nu i-am batut, dar austriecii au reusitHaha. Trebuie sa fac putina pace cu cei din jurul meu prin europa Si incep o campanie de cucerire a Norvegiei. Dar asta e plan de viitor, deocamdata stau si astept sa vad ce aliante se mai fac prin Europa, mai construiesc niste Admirality, mai imi trebuie silk si spices si mai deblochez doua kingdom advantages. In rest e ok...
"Errare humanum est sed perseverare diabolicum."
"Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo."
"Inter arma silent leges."

replyReply
#29
(05-14-2013, 09:50 PM)Zamolxis1 Wrote: Am descoperit cum...trebuie sa dau foc la sateHaha. Oricum multumesc mult...Bogdan, dar cum vad cata mancare mai am?

CU PLĂCERE !
Sup
replyReply
#30
AJUTOR, daca mai stie cineva de jocul asta, cum imi creez altceva inafara de peasent si cum ii bat pe unguri cu Valahia?
replyReply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)