Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tutorial: Cum sa introduceti o arma din Gothic 3 in Gothic 2
#1
Cum reiese din titlu, am sa va arat cum sa extragem si sa introducem o arma din Gothic 3 in Gothic 2/Gothic 1.

Pentru inceput vom extrage fisierele .xcmsh din folderul Gothic 3/Data in _compiledMesh.pak folosind G3PU.
Show Content

Odata extrase fisierele .xcmsh vom folosi MeshWorker pentru a le transforma in fisiere .obj pentru a le putea importa intr-un program de grafica 3d cum ar fi Blender 3D, Gmax sau 3dsMax.

Show Content

In continuare folosim G3PU pentru a extrage textura din Gothic 3/Data, fisierul _compiledImage.pak si convertim imaginea din .ximg in .tga folosind ConvertorXIMG, dupa care vom pune textura .tga in folderul Gothic 2/_work/data/Textures .

Show Content

Importam fisierul obj in Blender pentru a face textura si a exporta arma in format 3ds, desigur importam si o arma din Gothic 2 pentru a face marimea potrivita.

Show Content

Exportam fisierul in format 3ds in folderul Gothic 2/_work/data/Meshes .

Show Content

A venit momentul sa facem scriptul armei, in folderul Gothic 2/_work/data/Scripts/Contents/Items editam fisierul IT_Melee_Weapons si adaugam codul urmator (puteti face arma cu aceleasi caracteristici ca in Gothic 3 sau dupa propria placere )

Code:
const int VALUE_G3_Weapons_Axe_BarbarianAxe = 5300;
const int Damage_G3_Weapons_Axe_BarbarianAxe = 100;
const int Condition_G3_Weapons_Axe_BarbarianAxe = 80;

INSTANCE G3_Weapons_Axe_BarbarianAxe (C_Item)
{    
    name                 =    "BarbarianAxe";  

    mainflag             =    ITEM_KAT_NF;
    flags                 =    ITEM_2HD_AXE;    
    material             =    MAT_METAL;

    value                 =    VALUE_G3_Weapons_Axe_BarbarianAxe;

    damageTotal          =     Damage_G3_Weapons_Axe_BarbarianAxe;
    damagetype             =    DAM_EDGE;
    range                =      100;        
    
    cond_atr[2]           =    ATR_STRENGTH;
    cond_value[2]          =    Condition_G3_Weapons_Axe_BarbarianAxe;
    visual                 =    "G3_Weapons_Axe_BarbarianAxe.3DS";

    description            = name;
    
    TEXT[2]                = NAME_Damage;                    COUNT[2]    = damageTotal;
    TEXT[3]             = NAME_Str_needed;                COUNT[3]    = cond_value[2];
    TEXT[4]             = NAME_OneHanded;
    TEXT[5]                = NAME_Value;                    COUNT[5]    = value;
};


Acum mergem in Gothic 2 Starter, bifam Skripte Parsen si deschidem jocul, iar arma noastra va arata cam asa
Show Content
FlowerFlower
replyReply
#2
Vad in poza ca este two-handed. Cum o pot face one-handed?
[Image: I%2Bwant%2Byou%2Bto%2Btell%2Bthe%2Btruth.jpg]
replyReply
#3
(12-13-2014, 03:50 PM)Vladeisan Wrote: Vad in poza ca este two-handed. Cum o pot face one-handed?
Pai in acel cod, in loc de flags = ITEM_2HD_AXE; modifici cu flags = ITEM_SWD; pentru sabie 1H si flags = ITEM_AXE; pentru topor 1H.
FlowerFlower
replyReply
#4
(12-13-2014, 06:24 PM)Dorel Wrote: Pai in acel cod, in loc de flags = ITEM_2HD_AXE; modifici cu flags = ITEM_SWD; pentru sabie 1H si flags = ITEM_AXE; pentru topor 1H.

Aha,multumesc. Si apoi ar mai fii problema ca atunci cand bag codul in joc imi spune "not found"
[Image: I%2Bwant%2Byou%2Bto%2Btell%2Bthe%2Btruth.jpg]
replyReply
#5
"Exportam fisierul in format 3ds in folderul Gothic 2/_work/data/Meshes ."

Aici trebuie sa ai fisierul 3ds al armei, iar tu nu il ai, de asta iti apare eroarea cu "not found".
FlowerFlower
replyReply
#6
(12-13-2014, 08:12 PM)Dorel Wrote: "Exportam fisierul in format 3ds in folderul Gothic 2/_work/data/Meshes ."

Aici trebuie sa ai fisierul 3ds al armei, iar tu nu il ai, de asta iti apare eroarea cu "not found".

Am citit asta de 5 ori si m-am asigurat ca este 3ds,deci nu asta e problema


EDIT:hmm,cred ca stiu care-i problema,nu cred ca am bifat casuta aceea de la sfarsit. Ei bine,o sa testez asta maine. Scuza-mi neatentia

Mda,tot nu merge
[Image: I%2Bwant%2Byou%2Bto%2Btell%2Bthe%2Btruth.jpg]
replyReply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
Sad Gothic Multiplayer: Jucabil sau nu? Vladeisan 17 5,826 08-21-2016, 04:33 PM
Last Post: ShadowZz
  Gothic 1 Golden Mod transporter1911 0 1,306 07-15-2015, 12:32 AM
Last Post: transporter1911
  Gothic 2: The Returning? Tibby 7 3,156 10-19-2014, 05:46 PM
Last Post: Tibby
  [MOD NOU] Gothic: The Boss Apparition arbitrer 11 4,534 05-23-2014, 09:08 PM
Last Post: Vladeisan
  Tutorial modding Edd 0 1,794 10-22-2013, 08:55 PM
Last Post: Edd
  Gothic 3: CP1.75.14, QP4.2 and CM2.6.1 compatible with Consequences 2.0.1 Cyrus35 3 2,062 08-30-2013, 01:09 PM
Last Post: cornel
  Gothic 3 - Best mod pack cornel 10 6,304 08-18-2013, 09:31 PM
Last Post: cornel
  [TUTORIAL] Modificarea şi inserarea unei armuri - Gothic 2 Bogdan 14 9,751 05-18-2013, 06:10 PM
Last Post: Edd
  Gothic 3 traducere in romana cu toate update-urile m4xxxy 11 4,462 02-17-2013, 06:33 PM
Last Post: m4xxxy
  Gothic 1 texturi mai bune! Raducu' 9 3,782 02-09-2013, 06:54 PM
Last Post: HeRoNaMeLeSs

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)