Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jurnal de Gothic 3
#1
Gothic 3 în aia a mea! Vorba lui Despot.

Aseară l-am terminat, după aproximativ cinci ani de pauză de Gothic. Surprinzător, a mers mai bine ca niciodată, dar pe laptop și având instalat Community Patch 1.75 care a apărut în 2012 din câte am înțeles.

Ultima oară îl jucasem cu 1.74 și aveam crash-uri grosolane, cam din oră în oră și când mă teleportam. Plus că, nu avea widescreen și mergea al naibii de greu. Tura asta, pentru prima oară în viață, chiar am simțit c-am jucat Gothic 3 și a fost ... bine ...

Am zis să fac de partea lui Innos, să nu mor prost și că n-am terminat în felul ăsta până acum (eu personal aș merge tot pe varianta lui Xardas). De notat că am jucat la easy și fără echilibrul de joc pe care mi-l oferea patch-ul pentru că am vrut să văd cam care-i nivelul maxim pe care-l pot atinge, dat fiind că am văzut un rus pe YouTube care avea level 93 (mi-e cam greu să cred, totuși, că poți ajunge la level 93). În fine, eu am ajuns la 80 și cred că aș putea ajunge la un 85 CEL MULT.

Calea lui Innos este o cale grețoasă sau poate că e impresia mea, nu știu sigur ... prea biblic (fără a ataca biserica) și fără să mă simt într-adevăr că sunt over-powered, cu toate că am 400 str. și 800 viață, cu o sabie one handed care le-o trage cu 150 damage.

În fine, am descoperit că există un quest secret (the old grandpa) și că e o treabă bună să deschizi toate heavy și old chests. Mai am patru heavy chests de deschis și al naibii să fiu dacă știu unde sunt ... Buguri sunt în continuare și nu pot să pricep cum pot să scap de acel 95 reputație cu Hashishi/Rangers/Nordmarians, adică să trec la 100.

Colac peste pupăză, în momentul în care mi-am luat armura de paladin pot face orice, similar cu orc armor dacă termini de partea lui Kan. Mi se pare mult mai avantajos să te lupți cu sabie și scut pentru că nu mai cazi din picioare (dacă ai învățat toate skill-urile de scut). Ultima oară când am luat un topor sau două săbiuțe mă dădea jos din picioare și un Sabertooth ...

Oh și că veni vorba despre skill-uri ... băi, frate, deci eu sunt filosof, inginer, avocat, medic și mercenar în legiunea franceză! De fapt nu, dar am învățat tot ce ține de fighting, hunting, thiefing, alchemy, smithing și chiar ceva magie (cu toate că eu nu aleg niciodată magia). Și sunt atât de multe skill-uri de învățat că nici nu am nevoie de ele. Prindea bine pe la început un arc, o săgeată de foc, dar acum e chiar plictisitor. Cât despre arbaletă, am folosit-o pentru prima oară acum și nu-mi place neam.

Au fost și unele părți amuzante. Spre exemplu, când am fost la Vak (Trelis) și am vorbit cu el, eram în pragul examenului la relații internaționale. Tovarășul orcin spunea că: „I have to attend the balance of power” și-mi mai vorbea despre „strategic resources”, noțiuni specifice domeniului. Mai era o fază prin Hammer Clan, i-am dat unui gagiu ceva și mă întreabă „do you need gold for that?” răspunsul fiind „is it cold in Nordmar?”

Că am zis despre Nordmar, acum mi s-a părut ceva mai ușor de plimbat pe acolo căci mi-am printat harta cu obiective. Că altfel ... multă răbdare și multă apă îmi trebuie. Dar e frumoasă atmosfera și mai ales muzica. Mi se pare stupid că aici, indiferent ce cale ai alege, orcii tot te iau la smardoială.

Adanos n-are nici acum prea multă personalitate, dar chestia asta o știam de dinainte ... speram că pot să intru în Isthar fără să iau gâtul vreunui nomad care nu mă atacă, dar n-am găsit posibilitatea (cu toate că am făcut reputație și-n Myrthana pentru harabi), deși pe net erau oameni care spuneau că se poate ... în fine, următoarea dată când îl joc, chiar îl fac de partea nomazilor. Mi s-ar fi părut mai firesc ca și Nordmarienii să fie de partea lui ... sau poate mi se pare mie Innos prea mainstream.

Cât despre deșert, rămâne locația mea preferată din tot jocul. Este ADORABIL să te plimbi prin nisipul virtual și să auzi piesele alea geniale (cât mi-aș dori ca și manelele noastre să sune precum piesele din joc) și chiar și questurile sunt drăguțe cu toate „son of ...” și „father of ...” pe care le primesc. Mi-am adus aminte! „Oh Morra ... you are, like this hashishin's would say, Father of Combat”.

Mai îmi exprim părerile despre joc pe măsură ce-mi amintesc câte ceva. Un mic PS: în urmă cu câțiva ani, eram sceptic cu traducerea jocului în lb. română spunând că cine nu știe engleză, mai bine să învețe, jocurile fiind foarte bune pentru asta. Ei bine, cât am stat la țară, ghici ce? Îl văd pe nepot-meu că juca și-l avea în română. Tongue
replyReply
#2
Ohh, you Father of Gothic 3, level 85 ? Haha
Totusi, poti arunca o privire pe aici:
http://www.worldofgothic.ro/forum/forumd...php?fid=47
replyReply
#3
Quote:Mi se pare stupid că aici, indiferent ce cale ai alege, orcii tot te iau la smardoială.

Adanos n-are nici acum prea multă personalitate, dar chestia asta o știam de dinainte ... speram că pot să intru în Isthar fără să iau gâtul vreunui nomad care nu mă atacă, dar n-am găsit posibilitatea (cu toate că am făcut reputație și-n Myrthana pentru harabi), deși pe net erau oameni care spuneau că se poate ...

Da.. asta mi s-a părut și mie să fie problema cu Gothic-ul 3. Alegerile tale nu mai au impactul ala pe care îl aveau în primele două Gothicuri. Deși pare să fie mai realist așa, de fapt e vorba că n-au terminat cei de la Piranha Bytes tot ce și-au propus să realizeze. (au și spus asta)
Quote: în urmă cu câțiva ani, eram sceptic cu traducerea jocului în lb. română spunând că cine nu știe engleză, mai bine să învețe, jocurile fiind foarte bune pentru asta. Ei bine, cât am stat la țară, ghici ce? Îl văd pe nepot-meu că juca și-l avea în română. Tongue

Ei bine, acum nu mai sunt eu așa sigur că e o idee așa bună. E bună pentru unii, dar extrem de proastă pentru alții. Cert e că fără traducere, mulți copii mi-au zis că n-ar fi jucat Gothicul. Din nou, nu cred că e bine. Haha
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#4
Cred ca gothic 3 daca era finalizat calumea ar fii fost gen Dragon Age: Origins adica in dragon age alegerile tale decid soarta intregului joc.

Laws are like medicine: They generally cure an evil by a lesser or a passing evil.
replyReply
#5
Mie imi place asa cum e, deciziile tale decid anumite lucruri.
replyReply
#6
Defapt, in gothic 1 si 2, orice alegere luai jocu se termina la fel, macar in gothic 3 au schimbat asta destul de bine, si alegeri ai destule de facut, cam asta e ideea unui rpg pe care toti o rateaza mai nou.
replyReply
#7
E fain că ai trei căi de final și cu diferite variabile (spre exemplu, dacă termini de partea orcilor, poți să-i elimini pe hashishi sau pe nomazi) și alte variabile ale facțiunilor pe care nu le-am experimentat atât de mult.

Dar sentimentul pe care l-am avut când am jucat primul Gothic și m-au izgonit din Old Camp de a trebuit să mă alătur altor facțiuni, nu l-am mai trăit. Sau atunci când am fost în Valley of Mines, căutându-l pe Diego în mina cu pricina, însă nu-l găsisem (din acel punct au mai trecut câteva zile până l-am găsit între stâncile alea relativ apropiate de castel).

În orice caz, ce au făcut fanii pentru joc e de apreciat. Dacă nu s-ar fi străduit atât de mult cu patch-urile, nu cred că aș fi jucat atât de puricos jocul precum am făcut-o tura aceasta (e drept și cu o mașinărie ceva mai bună).
replyReply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Gothic Remake Szekemri 59 7,289 03-19-2024, 07:43 PM
Last Post: Cyrus35
  20 ani de Gothic 2 Cyrus35 0 431 11-27-2022, 09:05 PM
Last Post: Cyrus35
  Să jucăm Gothic 1 pentru prima dată - 2018 FrenzyRageQuit 2 2,037 02-09-2018, 10:33 PM
Last Post: FrenzyRageQuit
  Gothic 2 Gold Edition problema ZeKo 3 2,556 07-05-2017, 10:04 PM
Last Post: ZeKo
  gothic 4 probleme cu incarcarea salvarilor danclaudiu95 2 2,040 06-27-2017, 09:21 PM
Last Post: cornel
  Download Gothic iReal2015 2 2,094 12-18-2016, 10:25 PM
Last Post: iReal2015
  Gothic 2 - Nelamuriri simba10 0 1,529 11-16-2016, 12:01 AM
Last Post: simba10
  Gothic 2 Velaya directX in romana Grim 4 2,449 10-30-2016, 10:24 AM
Last Post: Grim
  Gothic III Forsaken Gods in limba romana Grim 2 2,196 10-15-2016, 02:44 PM
Last Post: Grim
  Gothic 3 CM 3.0+Quest Pack in limba romana Grim 12 5,017 10-08-2016, 10:21 AM
Last Post: Grim

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)