Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tutorial Gothic 2: Paladin
#1

Gothic 2: Drumul paladinului.
Warhell's way

[Image: image.php?filename=10253-poseidon13-Goth...1318008729]



In acest topic o sa va prezint un tutorial detaliat, ca cel al lui Dastan, doar ca va fi doar cu guild-ul de paladin, pentru ca nu am terminat inca jocul ca mercenar sau magician.

As avea rugamintea de nu a posta in acest topic.

Capitolul 1

La inceput vorbiti cu Xardas, dupa care cititi cartile si deschideti cuferele. Luati absolut tot ce gasiti in turn. Dupa care urmati drumul drept care duce spre oras fara a devia prea mult calea. Luati tot ce vedeti cu ochii, orice moneda este importanta la inceputul jocului. Ignorati oile, nu le omorati in nici intr'un caz!
Primul inamic ar trebuii sa fie un goblin, salvati prima data si atacati'l. El este aproape de o pestera unde ve'ti gasii alti golbini si cateva marfuri..luati din nou tot ce se poate lua. Daca ramai fara viata , incearca sa mananci alimentele care le ai prin inventar, dar ca sa economisesti ar fi mai bine daca te-ai intoarce la turnul lui Xardas sa dormi, dupa care urmatoarea zi sa mergi pe acelasi drum.
Dealungul drumului ve'ti gasi un bandit..intai vorbiti cu el, dupa care te va ataca, ia si de la el tot ce se poate..arma..etc..si continua drumul.
Mai catre oras ve'ti gasi un tip pe nume Canthar, vorbiti cu el, dar nu luati hartia. Chiar in dreapta lui ar trebuii sa se vada o ferma, unde ar fi indicat sa mergeti. Vorbeste cu Lobart si cere de munca, el iti va da sa culegi napii..culegei si daruiestei lui Hilda. Daca vei face asta Lobart iti va oferii o reducere pentru imbracamintele de fermier, care te ajuta sa intrii in oras. Daca vrei sa culegi mai multe puncte de experienta vorbeste cu Hilda si accepta quest-ul de a ii gasii o tigaie. Fugi la Canthar si cumpara tigaia, dupa care te intorci la Hilda, care de acum in colo iti va pregati friptura in fiecare zi. Acum va puteti continua drumul spre oras.

Next Part: "Cum devin un cetatean?"
Partea a 2-a - Cum devin un cetatean?

La portile orasului veti fi oprit de gardieni. Spunele ca trebuie sa mergi la fierarie. Odata ajunsi, vorbiti cu Lothar si aflati toate informatiile si regulile orasului. Cand pleaca veti vedea in fata voastra 2 magazine, unul la stanga si altul la dreapta. Prima data vorbiti cu Rupert(partea stanga), obtineti toate informatile de care aveti nevoie si un eventual negot daca aveti nevoie de ceva. Acum, dute la magazinul din dreapta si vorbeste cu Bosper, poti deveni ucenicul lui daca vrei. El te va invata sa iei pielea animalelor, dar ai nevoie de 5 puncte de invatare, care le faci facand nivel mai mare. Acum discutati cu Matteo, el iti va spune despre Gritta, acceptati misiunea, dar nu cumparati armura, aveti nevoie de aur momentam, nu de armura. Apoi vorbeste cu Regis, iar dupa cu Thorben, la care daca vrei sa devii ucenicul lui sau sa ai aprobarea lui de a devenii ucenicul altcuiva ai nevoie de binecuvantarea a 2 preoti. NU MENTIONATI NIMIC DE GRITTA! Dupa care mergeti la fierarie si vorbiti cu Harad. V-as sfatuii sa nu vorbiti cu el deocamdata, pentru ca va cere o arma de orc. Dupa care va continuati drumul spre port..in prima cabana din stanga din drumul spre port veti gasii un bogatas care va poate imprumuta bani. Aveti grija la Moe, va incerca sa va intimideze ca sa ii dati aur, luptati cu el, dupa care intra in taverna..vorbiti cu Kardiff si afla tot ce trebuie sa afli. Dupa ce iesi din taverna iao la dreapta , dupa care il veti gasii pe Brahim, cumparati 2 harti de la el. La dreapta este un depozit, deocamdata nu incercati sa treceti de gardian..iesiti , apoi vorbiti cu Jack, Lares si Garvell.. Intoarceti'va la fierarie si intrati in casa unde e Gritta, vorbiti ferm cu ea si incercati sa nu o enervati, doar asa va va da cele 100 de monede a lui Matteo. Foarte aproape veti vedea un templu, vorbiti cu Vatras, cerei binecuvantarea si raspunde la intrebarile lui..nu e neaparat nevoie sa donati aur. Daca s-a facut seara , mergeti la hotelul lui Hanna si cereti o camera, este gratis..dormiti, iar dimineata continuati. Cand iesi din hotel, iao la dreapta, unde este Canthar, el iti va face o propunere nereconspunzatoare...vorbiti cu Lord Hagen sa il aresteze..Dupa care cerei binecuvantarea lui Daron. Nu intrebati de manastire, doar daca vrei sa devii un magician.

Next Part: "Cum devin un cetatean Partea a 2-a".
Sup
replyReply
#2
Partea a 3-a : Cum devin un cetatean? Partea a 2-a

Vorbiti cu Bartok si spunetii sa va duca la vanatoare. Dupa ce iesiti din oras salvati si lasati'l pe Bartok sa omoare bestiile, voi luati blanurile animalelor si restul lucrurilor pe care le gasesti. Odata ajunsi in oras dupa vanatoare mergeti la Bosper si ceretii aprobarea de a devenii ucenicul lui sau de a accepta sa devii ucenicul altui maestru, dupa care mergeti la Matteo si datii aurul care l-ati luat de la Gritta. Vorbiti dupa cu vanzatorii din piata..luati quest-urile si rezolvatile..nu sunt foarte grele.
Misiuni poti lua de la : Alwin, Alrik, Jora..etc

Militia
Vorbeste cu Lord Andre si te va include in militieni, intreaba de unde poti la o arma si cere si o misiune. Nu pune armura de militian pe tine si dute sa vorbesti cu Mortis. Acum du-te la Red Lantern si dute la etaj pentru a-l gasii pe Peck , discutati cu el sa se intoarca inapoi la munca. Dupa care mergeti la depozitul in care este un gardian, ucideti-l si cautati prin cufere..acolo ve-ti gasii un pachet.
Inapoi la Lord Andre, dar nu ii spuneti ca l-ati gasit pe Peck la Red Lantern..datii pachetul si cereti o noua misiune..mergeti la Peck, iar el va va da o arma buna. Discutati cu Mortis din nou. Apoi dute si vorbeste cu Kardiff..dupa care dute la Meldor. Dute la Red Lantern , vorbeste cu Bromor, cumparo pe Nadja, iar la etaj vorbeste cu ea despre tigari. Ea iti va spune sa mergi la Borka..apoi dute la Borka , dati-va armura de militian jos si nu mentionati nimic de Nadja. Cumpara tigarile si vorbeste cu Lord Andre.
Dupa care va duceti in partea superioara a orasului si vorbiti cu personajele, dar nu uitati sa vorbiti si cu Lord Hagen la cladirea mare din fata...luati toate informatile de la el.

Sfarsitul capitolului 1

Next Part : "Capitolul 2"
Sup
replyReply
#3
Partea a 4-a: Capitolul 2

Dupa ce ai vorbit cu Hagen, dute in afara orasului si iao catre far, odata ajuns omoara toti banditii, dupa care urca sus si ea tot ce se poate. Intoarce-te in oras, in port si vorbeste cu Jack si cu Garvell.
Acum a venit timpul sa vindeti ce aveti prin inventar si sa va faceti bani de armura si de arme..arc si desigur, multe sageti..foloseste punctele de invatare cum crezi tu ca e mai bine. Cand crezi ca nu poti devenii mai puternic decat esti dute spre sud-est. Aproape de intrarea in Valley of mines ve-ti gasii o ferma, vorbiti cu Akil, el va avea nevoie de 2 mercenari ca sa ii apere ferma..mergeti la ferma lui Onar si incercati sa gasiti 2 mercenari care pot sa mearga la ferma..prin jurul lacului ve-ti da de un tip pe nume Gaan, vorbiti cu el, dupa care indreptati-va spre Colonie, vorbiti cu gardienii si intrati.

Valley of Mines

Pentru cei ce au jucat Gothic 1 stiu pe unde sa mearga, se vor simtii ca acasa, dar pentru cei care joaca pentru prima data Gothic, si nu a inceput cu Gothic 1 va trebuii sa mearga drept inainte pana cand il veti intalnii pe Jergan, vorbiti cu el si continuati drumul. Cand o sa ajungi in jurul castelului..in Gothic 1 asa numita "Tabara Veche" ocoliti cat se poate de mult orcii pana cand ajungeti la o parte a castelului unde este un fel de catapulta..urcati pe ea, iar orcii nu te vor urma, si uite ca ai ajuns in castel!
Incepeti sa vorbiti cu lumea, sa cititi, sa va imbunatatiti armele si armura. Sarcina principala acolo este sa il intalnesti pe Garond, care se afla pe scaunul unde era Gomez in Gothic 1, deci in castel..dar va trebuii sa iti intalnesti si vechii prieteni..Milten, Gorn..nu uitati sa vorbiti cu Oric si Parcival, dupa puteti vorbii cu Garond, si ii puteti cere sa il elibereze pe Gorn.
Garond iti va da o sarcina de a te duce la fiecare mina sa vezi cat s-a minat..acceptati si salvati.

Next Part: "Catre Mine".
Sup
replyReply
#4
Partea a 5-a: Spre mine

Iesiti din castel pe la "catapulta" si mergeti cat mai departe de orci, dupa care examinati harta si mergeti catre mine, la o mina ve-ti da de un tip pe nume Silvestro, care este mort, intr-o mina in care sunt doar mineri morti si niste minecrawleri, luati tot de la el, inclusiv nota..pe ea va scrie ca Diego este in regula, desii nu se stie unde e.
Mergeti la urmatoarele mine, vorbiti cu toata lumea, intrebati de cristale si de Diego pe Jergan. Fajeth, va va cere sa omorati toate bestiile din jurul minei, nu ezitati si omoratii.
Ca sa il gasiti pe Diego uitati-va pe harta, intre turnul mare si castel ve-ti gasii un fel de structura ca o potcoava sa zic asa...acolo e Diego, vorbeste cu el.

Dupa ce ai terminat cu minele intoarce-te la castel si da raportul lui Garond.
Acum dute inapoi la trecatoare.

Next Part: Capitolul 3
Sup
replyReply
#5
Partea a 6-a: Capitolul 3

La portile care duc spre iesirea din VOM vei intalnii un seeker, omorati-l si treceti poarta, afara ve-ti gasii pe cei 2 paladini morti. Colecteaza tot de la ei, in special runa. Inainteaza putin si il vei vedea pe Lester, vorbeste cu el si va va da o runa cu care ve-ti ajunge la Xardas. Folositi runa si vorbiti cu Xardas.

Porniti spre oras si evitati toti seekerii cat se poate de mult. Cand ajungeti in oras mergeti si vorbiti cu Hagen si Fernando. Dati raportul lui Hagen si spunetii ca vreti sa va alaturati paladinilor. Dupa aceea vorbiti cu Diego , care va va da o misiune sa luati un saculet cu monede din VOM. Folositi runa care va duce la trecatoare. Saculetul este chiar in locul unde incepeti Gothic 1 (pentru cei care nu au jucat Gothic1 , este chiar acolo cum cobori spre castel). Intoarce-te in Khorinis si folositi runa de teleportare in port. Vorbiti cu Diego. Dupa care mergeti la Lares, care se afla in port si cereti stiri. El iti va spune ca Bennet e prizonier. Mergeti la Lord Andre si cereti permisiunea de a-l vedea pe Bennet. Discutati cu Bennet si lasa-l inchis deocamdata.

Dute la Hagen si vorbeste cu el despre Bennet, dupa care dute sus, in acceasi incapere cu Hagen si vorbeste cu Cornelius. Dupa care mergi la Hagen si aratai dovada. El il va elibera pe Bennet si iti va permite sa devii un paladin! Vorbiti cu Albrecht pentru a obtine o runa de paladin. Dupa care mergeti si vorbiti cu Vatras.

Next Part: Ochiul lui Innos.
Sup
replyReply
#6
Partea a 7-a: Ochiul lui Innos

Dupa ce Hegan iti va spune ca Ochiul lui Innos se afla la manastire iesi din oras si dute spre manastire, este pe langa taverna..se poate vedea clar si pe harta. In drum spre manastire il vei intalnii pe Isgorath, vorbeste cu el si transmite'i mesajul lui Vatras. Langa pod il vei intalnii si pe Jorgen, vorbeste si cu el si trece podul.
Vorbiti cu Milten care se afla chiar la usa , iti va da cheia, dar nu intra direct in Biserica, vorbeste cu toata lumea din afara bisericii si fa misiunile.

Abea dupa intrati in Biserica si vorbeste cu Pyrokar si ceilalti 2 magicieni. Pyrokar iti va spune ca ochiul a fost furat. Iesi din manastire si vorbeste cu Jorgen dupa care sari in apa si inoata spre Nord-Vest. Cand vezi un bandit iesi din apa si vorbeste cu el. Continuati drumul si il vei intalnii pe Grimblad. Ajuta'l cu uciderea Troll-ului si snapperilor. Dupa care intreaba-l daca a vazul vre'un novice. El iti va spune calea. La un moment dat vei ajunge intr-o mica padure unde vei da de niste seekeri. Acolo vei afla ca ochiul a fost spart! Ia-l si teleporteaza-te la manastire si vorbeste cu Pyrokar. El te va trimite la Vatras. Asa ca dute in oras si vorbeste cu el. Dupa vorbiti si cu Lares despre Bennet, el iti va sugera sa il vizitezi. Teleporteaza-te la Pyrokar. El nu va fi de acord sa se alieze cu Xardas fara o dovada.
Teleporteaza-te la Xardas, el iti va zice sa te duci la Sekob si sa cauti o carte care sa dovedeasca "pacea" lui Xardas. Sekob iti va cere sa omori toti seekerii din casa...omoara'i si vorbeste cu el. Ia cartea si dute in ferma lui Onar si vorbeste cu Bennet, dai ochiul sa il repare dupa care intoarce-te la Pyrokar cu cartea. Pyrokar va accepta sa se alieze cu Xardas si Vatras. Anunta-i pe cei 2 sa vina la cercul de piatra (locul unde ai gasit ochiul) dupa care dute la Bennet si intreaba'l daca e gata ochiul. El ar trebuii sa fie gata. Acum mergeti la cercul de foc si asteptati ca cei 3 sa repare ochiul.

Ochiul a fost reparat!


Next Part: Capitolul 4
Sup
replyReply
#7
Partea a 8-a: Capitolul 4

Teleporteaza-te la trecere si intra in VOM, dupa care dute la castel si vorbeste cu Garond si Oric. Hosh-Pak se afla la Sud de castel pe un deal ce se poate vedea destul de usor, omorati-l dupa care mergeti si raportati la Garond.

Vanatoarea de Dragoni

Sa incepem cu cel mai slab dragon, dragonul de mlastina. Dragonul se afla la Vest de castel, intr-o mlastina vizibila pe harta, destul de aproape de locul unde era Cavalorn in Gothic 1. Fi sigur ca porti ochiul lui Innos, omoara toti LizardMan-i si nu uita acest lucru esential!: Inainte sa te bati cu dragonul, vorbeste cu el, iar dupa ce il omori iai inima si dute la castel. Raporteaza-i lui Garond si dute la masa de alchimie, unde era Corristo in Gothic 1 si reincarca ochiul. Acest lucru se repeta la fiecare dintre dragoni.

Urmeaza dragonul de foc, care se afla la sud de castel pe un munte, un munte care in Gothic 1 ducea spre taramul Orcilor, se vede de la distanta. Urca muntele, omoara tot, inclusiv golemul si vorbeste cu dragonul , ucide'l si fa din nou ce ai facut si cu dragonul de mlastina.

Urmeaza dragonul de gheata, care se afla in vestul coloniei, este vizibil pe harta, acel loc inghetat, care era New Camp in Gothic 1. La fel! Vorbeste cu el, omoara-l, iai inima , incarca ochiul si raporteaza-i lui Garond.

Si ultimul, si cel mai greu de invins (parerea mea), dragonul de piatra care se afla in Fortul din Gothic 1 in care era focusul, acel fort se afla in taramul orcilor si este si el deasemea vizibil pe harta. La fel, omoara tot, vorbeste cu dragonul, ucide'l , iai inima, incarca ochiul, raporteaza-i lui Garond.

Acum, dupa ce toti dragonii au fost ucisi poti pleca din VOM.

Next Part: Capitolul 5
Partea a 9-a: Capitolul 5

Dupa ce ai iesit din VOM, teleporteaza-te la Xardas si vorbeste cu Lester, inauntru sunt doar demoni, deocamdata nu intrati in turn. Citeste scrisoarea care ai primito de la Lester si teleporteaza-te la Manastire. Vorbeste cu Pyrokar sa iti dea permisiunea de a lua cartea. Acum dute in pivnita Manastirii, daca ai luat ouale unui dragon , vorbeste cu Neoras, dupa vorbeste cu Talamon, el iti va permite sa intrii. In capatul coridorului vei vedea un fel de lampa, care defapt e un switch. Trage de el pentru a muta biblioteca. Vei intra intr-un "labirint" in care te vei lupta cu niste scheleti, iar in ultima camera cu niste demoni. Citeste cartile si ia harta care o gasesti pe o masa.
Acum va trebuii sa faci o runa, daca nu ai apa sfintita teleporteaza-te in oras si cumpara de la Lutero , care se afla sus, profita de ocazie si vorbeste si cu Lord Hagen.
Inapoi la Manastire! Evita-l pe Milten si dute intr-un loc unde poti face rune, dupa ce ai facut runa, foloseste-o pentru a te duce intr-o incapere unde vei gasii o armura de paladin. Dupa care vorbeste cu Pyrokar despre "Lacrimile lui Innos".

Nava

Acum ai nevoie de un echipaj si de un capitan (Diego, Milten, Gorn, Lester, Lee, Lares, Vatras si Jorgen ca si capitan).

Pe Milten il gasesti la intrarea in Manastire.
Pe Jorgen in curtea Manastirii.
Pe Diego in Oras.
Pe Lee la ferma lui Onar
Pe Gorn, la fel.
Pe Lester, la Xardas
Pe Vatras, in oras, la templu.
Iar pe Lares, in port.

Prima data, Pyrokar il va oprii pe Jorgen sa plece, dar intr-un final il vei convinge pe Pyrokar.
Acum dute pe nava, exploreazo, si cand iesi din ea vei da de un paladin pe nume Girion, convinge-l sa vina cu tine!
Acum, dupa ce tot echipajul e gata, vorbiti cu toti, dupa care dute in camera ta, acolo capitolul 5 se incheie!

Next Part: Capitolul 6.
Sup
replyReply
#8
Partea a 10-a: Capitolul 6

Ei bine, a venit momentul sa incheiem tutorialul si jocul Smile.

Cand ajungi in Irdorath vorbeste cu toti de pe vas intai, dupa care iesi din vas. Omoara tot ce iti vine in fata, orci, soparle, etc pana ajungi in pestera cu Troll-ul, dupa ce il omori pe el si pe orci urca treptile si omoara Orcul Colonel, dupa care coboara jos si incearca usile, in una din ele il vei gasi pe Pedro, da! Acel Pedro care a furat ochiul lui Innos, nu-l omori, ci du-l pe vas, dupa care interogheaza-l Haha. Dute inapoi acolo la orcul colonel si trage torta din stanga, apoi cea din dreapta si continua drumul. Vei intra intr-o incapere mare cu multi LizardMan-i, asigura-te ca porti Ochiul lui Innos pentru ca vei intalnii "Fratele" dragonului de foc din Valea minelor. Dupa ce ai ucis dragonul iai inima si langa el vei vedea niste switch-uri, tragele pentru a ridica podul. Dupa pod vei intalnii un seeker, ucide-l.

Pe masura ce continuati drumul vei gasii niste puzzle-uri, unele mai grele, altele mai usoare. Din pacate nu va pot ajuta cu ele, o sa revin cu un edit dupa ce o sa reiau o salvare de la fiecare puzzle.

--------------------

Dupa ce ai rezolvat puzzle-urile vei ajunge intr-o incapere foarte mare, care la capatul ei are un magician care apara o poarta. Vorbeste cu magicianul dupa care omoara'l. Acum va trebuii sa cauti prin camerele alatura un "piept cu un ochi" daca mai tin bine minte, dupa care dute la poarta, acela va deschide poarta. Asigura-te ca porti Ochiul lui Innos!

Ai ajuns la Undead Dragon! Vorbeste cu el intai. Incercati sa folositi arcul de la distanta, de la apropiere este greu de invins.
Dupa ce l-ai ucis, Xardas va aparea si ii va lua puterea intr-un mod misterios.

Intoarce-te spre nava. Pe masura ce vei inainta, vei da peste echipajul tau care iti va spune diverse lucruri.
Odata ajuns pe vas, vorbeste cu Jorgen , iar dupa ve-ti pleca cu totii, iar Gothic 2 s-a sfarsit.

Show Content

Urmatorul tutorial: Gothic 2: Magician .

Salutari.
Sup
replyReply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
Exclamation Walkthrough Gothic 3 (:articol in limba romana:) Dastan 16 16,469 01-28-2017, 12:42 AM
Last Post: Marius Titulescu
  Sa jucam Gothic 2 NotR! - by Cyrus Cyrus35 4 2,228 06-27-2014, 02:52 PM
Last Post: Cyrus35
Exclamation Sa jucam Gothic! - by Cyrus Cyrus35 39 15,988 06-11-2014, 12:23 AM
Last Post: Cyrus35
  Sa jucam Gothic 1! - by Jerry Jerry 8 2,841 03-10-2014, 10:42 AM
Last Post: Edd
  3 intrebari din Gothic 1 AndreiZago28 3 2,044 01-24-2014, 10:17 AM
Last Post: meph144
  Seria Gothic 1(Ro) Sekeer:/ 9 3,567 09-10-2013, 09:37 PM
Last Post: Robi
  Walktrough Gothic 1 in romana ! (Noi venitii sa traga un ochi pe aici) Warhell 22 9,078 07-21-2013, 05:40 PM
Last Post: Cloaked
  Seria Gothic in Lb Romana(HD] ajerkgaming 3 2,601 04-13-2013, 12:47 PM
Last Post: ajerkgaming
  Sa jucam Gothic II - by Robi Robi 11 5,049 03-20-2013, 04:46 PM
Last Post: Robi
Exclamation Gothic 2: sfaturi si trucuri Hegan 1 3,729 11-07-2011, 03:17 PM
Last Post: Hegan

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)