Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dezbateri
#1
(10-26-2012, 12:21 PM)Ducipal Wrote: Si-s mai multe dovezi ca ne tragem din Adam si Eva?

Da (daca te intereseaza subiectul zi-mi, ca sa-ti dau mai multe dovezi). E mai logic sa crezi ca o fiinta superioara a creat universul decat sa crezi ca universul s-a format singur sau ca a existat mereu. Ultimele 2 variante incalca primele 2 legi ale termodinamicii. ("materia nu se poate crea singura" si "totul tinde spre degradare")

(10-26-2012, 01:39 PM)Hegan Wrote: Si daca Adam a fost maimuta? Pentru toti care sustin o teorie vor doar sa aiba teoria lor sa faca divertisment.

Daca le-am combina? Daca Dumnezeu l-a trimis pe Adam si pe Eva sub forma de microbi(celule). Daca dupa s-au format pesti si dupa mamifere gen driopitec,ramapitec,austrolapitec si verigi ale omului(homo habilis,sapiens, erectus)

Adam nu a fost o maimuta. In Biblie scrie ca "printr-un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea" asa ca prin versetul asta intelegem ca moartea a aparut ca o consecinta a pacatului lui Adam, prin urmare inainte ca Adam sa pacatuiasca nu a existat moartea. Sti cum se presupune ca functioneaza teoria evolutiei? Niste animale trebuie sa evolueze mai mult decat restul (datorita unei mutatii sau ceva asemanator). Si ce trebuie sa se intample cu celelalte animale care nu au evoluat, pentru ca aceasta mutatie sa se transforme in evolutie? Trebuie sa moara. Pentru ca doar animalele care au acea mutatie benefica* sa se reproduca, pentru ca viitoarea generatie sa fie mai adaptata la mediu decat generatia precedenta... animalele inferioare nu trebuie sa traiasca si nu trebuie sa se reproduca, in caz contrar mutatia benefica* va fi pierduta. Moartea e eroul principal al teoriei evolutiei, moartea e un lucru minunat pentru ca asa progresam.

Daca crezi ca Adam a fost o macromolecula care a evoluat, de-a lungul a milioane de ani, in pesti, amfibieni, reptile, mamifere, oameni atunci trebuie sa consideri existenta mortii inainte de aparitia omului... astfel contrazici Biblia, asa ca teoria evolutiei si creationismul nu au cum sa fie combinate.

Isus a mai zis ca "from the beginning of the creation God made them male and female." asta inseamna ca, conform Bibliei, atunci cand Dumnezeu l-a facut pe Adam si pe Eva acela a fost "inceputul".

Si de ce am vrea sa compromitem o Biblie care nu a fost niciodata dovedita gresita, cu o teorie a evolutiei care nu a fost niciodata dovedita corecta?


------------------------------------

Am facut topicul asta ca sa nu postez in coltul lui warhell.

------------------------------------

* nu exista nici o mutatie benefica, daca stie careva vreuna sa ma anunte si pe mine.
replyReply
#2
Isus cu un singur I in limba aia nu inseamna magar? Parca asa zicea profu' de religie.
replyReply
#3
Eu nu contrazic Biblia si daca as contraziceo stiu ca nu e facuta de Isus! Daca au existat maimute totusi primele. Din maimute blabla pana cand au aparut Adam si Eva. Si am si eu o intrebare daca Adam si Eva erau oameni de la inceput probabil ca ei puteau vorbi deci de ce nu le-a spus nepotilor care acei nepoti sa spuna mai departe. Istoria cum crezi ca s-a pastrat pana azi? Scrieri! Tot asa s-a scris si s-a pastrat/ copiat si vorbit ca pana azi fiecare om sa stie de acele vremuri. Daca Adam si Eva erau oameni probabil ca spuneau ceva. Oricum aceasta enigma va ramane enigma. Un lucru e cert: Dumnezeu exista, e bun si a facut lumea, doar nu era sa credem ca Big Bang a facut lumea, nu?
[Image: 1lMEp3.jpg]



,, Napoleon a cautat virtutea, si neputand-o gasi a luat puterea.''



replyReply
#4
(10-26-2012, 04:02 PM)Ionutzel Wrote: Isus cu un singur I in limba aia nu inseamna magar? Parca asa zicea profu' de religie.

Si tu crezi orice auzi? Haha Am cautat putin pe net si nu am gasit nimic care sa mentioneze ceva asemanator.

(10-26-2012, 04:04 PM)Hegan Wrote: Eu nu contrazic Biblia si daca as contraziceo stiu ca nu e facuta de Isus!

E frustrant sa aud oamenii zicand "Biblia a fost scrisa de oameni, nu de Dumnezeu"... Normal ca o fost scrisa de oameni desteptule. What

Biblia a fost scrisa pe 3 continente, in 3 limbi diferite, in decursul a 1500 de ani de oameni care provin din clase sociale diferite (de la regi la pastori), majoritatea nu s-au intalnit niciodata. Si ca scrierile acestor oameni sa se combine atat de bine, sa nu existe nici o contradictie e incredibil. De zecile/sutele de profetii implinite ce sa mai zic...

(10-26-2012, 04:04 PM)Hegan Wrote: Si am si eu o intrebare daca Adam si Eva erau oameni de la inceput probabil ca ei puteau vorbi deci de ce nu le-a spus nepotilor care acei nepoti sa spuna mai departe. Istoria cum crezi ca s-a pastrat pana azi? Scrieri! Tot asa s-a scris si s-a pastrat/ copiat si vorbit ca pana azi fiecare om sa stie de acele vremuri. Daca Adam si Eva erau oameni probabil ca spuneau ceva.

Una dintre marile greseli ale crestinilor in legatura cu doctrina lor e ca ei cred ca Moise a scris cartea Geneza. Daca citesti cartea Geneza o sa observi o diferenta in modul in care sunt scrise anumite pasaje din aceasta carte. De exemplu in capitolul 1 scrie ca Dumnezeu a facut asta si aia, iar din capitolul 2 se vede o schimbare prin faptul ca in loc de "Dumnezeu" e scris "Domnul Dumnezeu"... asta e una din multele dovezi ca Geneza a fost scrisa de mai multi oameni. Probabil ca Geneza 1 a fost scrisa de Dumnezeu (prin Adam probabil, nu stiu sigur), capitolul 2 a fost scris de Adam, si asa mai departe. Fraza "Iată care sunt urmaşii lui X" este un lucru normal ca documentele antice sa contina genealogii. Adam a scris familia lui, apoi Noe si-a scris familia, si asta mai departe. Probabil ca scrierile erau facute pe niste tablita din lut (sau ceva de asemanator) si puse la soare sa se intareasca, si apoi da-te mai departe. Si posibil ca Noe sa le fi luat cu el in corabie. Moise doar le-a pus laolalta toate scrierile. Conform Biblie inainte de potop, media varstelor oamenilor mentionati e de 912 ani. Stii, poti invata foarte multe in vreo 900 de ani, plus ca stra-stra-stra-stra-stra bunicul tau e inca in viata si poti sa vorbesti cu el si sa aflii multe multe lucruri noi si folositoare de la el. Asa se poate explica constructia piramidelor care necesita o tehnologie foarte avansata sau o inteligenta foarte mare pentru a muta 1,300,000 de blocuri de piatra care cantareau intre 2,5 tone si 15 tone.
replyReply
#5
Totusi, de ce se scrie doar cu un singur I ? In toate manualele pe care le-am avut de-a lungul anilor la scoala era scris cu 2 de I...
replyReply
#6
Nu prea e dovada ca oamenii au trait 900 de ani dar stiu povestile alea si sa zicem ca sunt adevarate.
2. Daca Dumnezeu imi dovedeste ceva legat de el cred si daca nu-mi dovedeste cred la fel.
3. Kristi admir ca esti credincios, si eu sunt la fel, incerc sa-i fac pe alti sa creada ca dupa Dumnezeu s-a facut totul, nu cred ca m-ai conteaza ce a fost primu, molusca, peste, om, maimuta. Important e ca stim ca noi suntem facuti de Dumnezeu.
4. M-am gandit mai mult la ce ai zis si repet, cred mai degraba ca Dumnezeu a trimis viermii, inati, dupa care s-a format maimuta pana la austrolapitec si dupa care probabil i-a trimis si pe Adam si Eva si s-a format homo habilis.
[Image: 1lMEp3.jpg]



,, Napoleon a cautat virtutea, si neputand-o gasi a luat puterea.''



replyReply
#7
(10-26-2012, 03:56 PM)Kristi Wrote: Si de ce am vrea sa compromitem o Biblie care nu a fost niciodata dovedita gresita, cu o teorie a evolutiei care nu a fost niciodata dovedita corecta?
Nu vreau sa compromit nimic,desigur.
Nu te supara dar,cret ca tu nu ai crede o teorie care sar contrazice cu biblia nici daca ar fi dovedita de 100 de ori.Pentru simplu fapt ca tu argumentezi ca biblia este corecta pt ca nu a fost dovedita gresita.
Nici acea teorie a evolultiei nu a fost dovedita gresita.Deci este adevarata?.
(10-26-2012, 04:54 PM)Kristi Wrote:
(10-26-2012, 04:02 PM)Ionutzel Wrote: Isus cu un singur I in limba aia nu inseamna magar? Parca asa zicea profu' de religie.

Si tu crezi orice auzi? Haha Am cautat putin pe net si nu am gasit nimic care sa mentioneze ceva asemanator.

Biblia a fost scrisa pe 3 continente, ...... Si ca scrierile acestor oameni sa se combine atat de bine, sa nu existe nici o contradictie e incredibil. De zecile/sutele de profetii implinite ce sa mai zic...
Dar exista atat de multe contradictii.Vad ca simti nevoia sa confirmi anumite informatii cu ajutorul internetului(si eu am acelasi obicei).Atunci te invit sa cauti pe google despre subiectul asta.Contradictiile din biblie.
Biblia nu este ceea ce vor preotii sa crezi ca e,nici pe departe..eu am citit din biblie destul cat sa imi fac o impresie si pot sa zic ca nu este enciclopedia a tot ce este bun si drept.
Da,recunost,valorile de baza impuse de religie sunt in general bune,nu fura,nu omora,etc.Dar sa spui ca biblia este adevarul adevarat si ca noi suntem urmasii lui adam si eva,inseamna ca traiesti intro lume fantastica scrisa de niste oameni acu 1500 de ani.In biblie creatia lumii etc este descrisa de parca Pamantul este lumea si restul a fost creat in conformitate cu pamantul. Scrie ca dumnezeu a creat pamantul inaintea cerului.Pamantul face parte din cer,si este doar o fractiu foarte mica din el,deci dumnezeu a creat infinitu care este universul,doar ca sa fie cer pentru pamant.
Imi amintesc ca sunt destul de multe povestiri in care sunt implicate tradarea,adulterul,incestul si multe altele,unele dintre "orori" chiar fiind considerate normale.(Fratii se insoara cu surori,vere,fac copii,se omoara.)
Imi amintesc povestirea aia cand tatal muribund isi trimite fiul sa ii aduca vanat gatit de el si ca dupaia ii va da binecuvantarea lui,mama lui aude rugamintea tatalui si merge la celalalt fiu si ii spune sa mearga el repede cu mancare gatita de ea si sa il pacaleasca sa ii ia binecuvantarea.Si planul ii iese,ramane el sefu,fratesu se intoarce cu vanatul degeaba si asta este morala povestii.Asta este un exemplu SLAB care mil amintesc eu acu,ma intorc diseara sau maine dimineata cu niste povestiri mult mai "frumoase".
Prefer sa cred in dumnezeu in felul meu fara sa simt nevoia de a urma niste reguli despre cum ar trebuii sa cred.Dumnezeu exista,sau alah,sau orice nume vreti voi sa ii dati.O entitate superioara nea creat,pentru ca viata este mult prea complicata ca sa apara singura.Ganditiva la un mecanism,la un robot super complicat din punct de vedere tehnologic si ala este omul.Este imposibil ca asa ceva sa apara fara o minte care sa il modeleze.
replyReply
#8
(10-26-2012, 05:23 PM)Ionutzel Wrote: Totusi, de ce se scrie doar cu un singur I ? In toate manualele pe care le-am avut de-a lungul anilor la scoala era scris cu 2 de I...

Ortodocsi scriu "Iisus", iar neo-protestantii scriu "Isus". Dar nu vad de ce conteaza asta atat de mult.

(10-26-2012, 05:26 PM)Hegan Wrote: Nu prea e dovada ca oamenii au trait 900 de ani dar stiu povestile alea si sa zicem ca sunt adevarate.
2. Daca Dumnezeu imi dovedeste ceva legat de el cred si daca nu-mi dovedeste cred la fel.
3. Kristi admir ca esti credincios, si eu sunt la fel, incerc sa-i fac pe alti sa creada ca dupa Dumnezeu s-a facut totul, nu cred ca m-ai conteaza ce a fost primu, molusca, peste, om, maimuta. Important e ca stim ca noi suntem facuti de Dumnezeu.
4. M-am gandit mai mult la ce ai zis si repet, cred mai degraba ca Dumnezeu a trimis viermii, inati, dupa care s-a format maimuta pana la austrolapitec si dupa care probabil i-a trimis si pe Adam si Eva si s-a format homo habilis.

Daca te gandesti ca nu existau gene "defecte", daca te gandesti ca hrana lor era 100% naturala, si daca te gandesti ca e foarte probabil ca pe vremea aia sa fie o atmosfera diferita (un fel de hyperbaric chamber, mai mult oxigen si presiunea de 2-3 ori mai mare, la fel si campul magnetic al pamantului) de cea existenta astazi nu e greu sa crezi ca au existat oameni care au trait 900 de ani. In plus s-au gasit schelete ale unor oameni de 3-4 metri inaltime, s-au gasit fosile ale unor plante si animale de proportii gigante fata de cele din ziua de azi... as putea continua pana maine Haha

Raspuns pentru punctul tau 3: Ba da, conteaza ENORM de mult daca creationismul sau daca evolutionismul e corect. (
Daca evolutia e adevarata Hitler a avut dreptate incercand sa elimine rasa pe care el o credea inferioara.)

Daca teoria evolutiei e corecta:
1 Tu nu esti nimic altceva decat niste praf stelar.
2 Singurul scop din viata e sa te reproduci.
3 When you die you get recycled into a worm or a plant.
4 Nu exista "bine" si "rau", nu exista absolute. (Daca nu esti de acord cu asta te rog sa imi faci o lista de 10 lucruri care sunt rele, dar inainte sa faci aceasta lista spune-mi cum decizi ce e bine si ce e rau?)
5 Nu esti altceva decat un accident cu putina sau fara valoare.
6 Prezenta ta aici e o povara pentru planeta pamant pentru ca tu esti unul dintre poluatori ei. Ar fi mai bine pentru aceasta planeta daca tu ai murii.

Cealalta optiune e ca tu ai fost creat de un Creator atotputernic care are un scop pentru fiecare dintre noi. Cand o sa mori o sa intalnesti Creatorul pentru a raspunde pentru faptele tale. Datoria ta pe pamant e sa afli ce vrea Creatorul si sa faci ceea ce vrea, deoarece el e detinatorul universului si fiind detinatorul universului el face regulile. Din cate vezi, aceste evolutia si creatia sunt total diferite, si din moment ce sunt diferite doar una dintre ele poate fi corecta.

Raspuns pentru punctul tau 4: Ce vrei sa spui prin "i-a trimis" pe Adam si pe Eva? Adica au aparut dintr-o data?

Exista 6 tipuri/feluri/ranguri/etape ale evolutiei:

1. Evolutia cosmica (Bid Bang; aparitia timpului, spatiului si materiei)
2. Evolutia chimica (aparitia elementelor; Teoria evolutiei zice ca Big Bang-ul a produs hidrogen si posibil putin heliu. Atunci cum de avem celelalte elemente? Vrei sa spui ca fierul a evoluat din hidrogen si heliu? Una dintre marile probleme ale evolutiei.)
3. Evolutia stelara (aparitia stelelor; nimeni nu a observat nasterea unei noi stele, niciodata.)
4. Evolutia organica (aparitia vietii; Evolutionistii sunt in urma cu cateva sute de ani, ei inca mai cred ca materia poate prinde viata, ca viata poate provenii din non-viata. Cauta pe net si o sa vezi ca abiogeneza a fost dovedita ca e o prostie de Francesco Redi si Louis Pasteur)
5. Macro-evolutia (transformarea unui tip de animal intr-un alt tip de animal; de exemplu: un peste intr-o reptila, sau o maimuta intr-un om, sau un dinosaur intr-o pasare; nu exista absolut nicio dovada pentru asta)
6. Micro-Evolutia (inseamna ca exista o varietate in interiorul unui tip de animal; de exemplu: exista o varietate de caini, de serpi, de balene, de vaci, de paianjeni, etc)

Primele 5 tipuri de evolutie mentionate mai sus sunt NISTE PROSTII, nu exista nicio dovada pentru ele. Ultimul tip de evolutie, micro-evolutia e adevarata, se intampla, o putem vedea, e reala. Nimeni nu neaga asta. Dar aici apare problema. In manualele elevilor o sa apara un exemplu de micro-evolutie si autorii manualelor o sa concluzioneza ca acel exemplu dovedeste toate celelalte 5 tipuri de evolutie. Evolutionistii cad ca exista 100-200 de specii de caini, si ei spun ca aceasta varietate din interiorul acestui tip de animal e dovada pentru toate celelalte tipuri de evolutie, ceea ce e o mare prostie. O explicatie rezonabila ar fi ca Dumnezeu fiind atat de destept a facut ca fiecare tip de animal sa aiba un cod genetic atat de complex incat sa fie posibila adaptarea intr-un mediu ostil, permitandu-se astfel varietatea in interiorul unui tip de animale. Creationistii spun ca micro-evolutia se intampla si e limitata (exista diferite feluri de dinosauri, dar dinosaurii nu poate evolua in pasari, oricate milioane de ani ai astepta), iar evolutionistii spun ca micro-evolutia nu e limitata si astfel o un dinosaur poate sa evolueze intr-o pasare.

Poti sa faci si un experiment daca vrei: Ia o broasca si pune-o intr-un blender, si apoi porneste blender-ul. ( :> ) Dupa 1 minut opreste blenderul si uitate inauntru. O sa vezi acolo toate moleculele necesare formarii acelei broaste... in cat timp o sa se reformeze broasca? Daca o sa zici ca asta nu o sa se intample niciodata, atunci gandeste-te ca la fel e si cu evoluarea vietii din elemente fara viata.
replyReply
#9
(10-26-2012, 06:17 PM)meph144 Wrote: Nu vreau sa compromit nimic,desigur.
Nu te supara dar,cret ca tu nu ai crede o teorie care sar contrazice cu biblia nici daca ar fi dovedita de 100 de ori.Pentru simplu fapt ca tu argumentezi ca biblia este corecta pt ca nu a fost dovedita gresita.
Nici acea teorie a evolultiei nu a fost dovedita gresita.Deci este adevarata?.

Acea teorie a evolutiei a fost dovedita gresit de multe ori. Daca vrei iti dau o lista cu 100 de motive pentru care teoria evolutiei e stupida. Haha
Nu-i adevarat, daca imi demonstrezi ca teoria evolutiei e adevrata iti promit ca o sa te cred, indiferent daca Biblia e de acord cu ceea ce zici sau nu.

Uite aici cateva intrebari pentru evolutionistii:

Show Content

(10-26-2012, 06:17 PM)meph144 Wrote: Dar exista atat de multe contradictii.Vad ca simti nevoia sa confirmi anumite informatii cu ajutorul internetului(si eu am acelasi obicei).Atunci te invit sa cauti pe google despre subiectul asta.Contradictiile din biblie.
Biblia nu este ceea ce vor preotii sa crezi ca e,nici pe departe..eu am citit din biblie destul cat sa imi fac o impresie si pot sa zic ca nu este enciclopedia a tot ce este bun si drept.
Da,recunost,valorile de baza impuse de religie sunt in general bune,nu fura,nu omora,etc.Dar sa spui ca biblia este adevarul adevarat si ca noi suntem urmasii lui adam si eva,inseamna ca traiesti intro lume fantastica scrisa de niste oameni acu 1500 de ani.In biblie creatia lumii etc este descrisa de parca Pamantul este lumea si restul a fost creat in conformitate cu pamantul. Scrie ca dumnezeu a creat pamantul inaintea cerului.Pamantul face parte din cer,si este doar o fractiu foarte mica din el,deci dumnezeu a creat infinitu care este universul,doar ca sa fie cer pentru pamant.
Imi amintesc ca sunt destul de multe povestiri in care sunt implicate tradarea,adulterul,incestul si multe altele,unele dintre "orori" chiar fiind considerate normale.(Fratii se insoara cu surori,vere,fac copii,se omoara.)
Imi amintesc povestirea aia cand tatal muribund isi trimite fiul sa ii aduca vanat gatit de el si ca dupaia ii va da binecuvantarea lui,mama lui aude rugamintea tatalui si merge la celalalt fiu si ii spune sa mearga el repede cu mancare gatita de ea si sa il pacaleasca sa ii ia binecuvantarea.Si planul ii iese,ramane el sefu,fratesu se intoarce cu vanatul degeaba si asta este morala povestii.Asta este un exemplu SLAB care mil amintesc eu acu,ma intorc diseara sau maine dimineata cu niste povestiri mult mai "frumoase".

Am cautat si eu contradictii din biblie pe net si toate sunt niste interpretari gresite ale bibliei, atat. Dar as prefera sa-mi da-i tu exemplu de vreo contradictie buna.

Conform bibliei, pamantul e locul pe care se intampla actiune, asa ca asta e zona importanta... nu vad care are fi problema sau cum ar contrazice asta legile stintei...

(10-26-2012, 06:17 PM)meph144 Wrote: O entitate superioara nea creat,pentru ca viata este mult prea complicata ca sa apara singura.Ganditiva la un mecanism,la un robot super complicat din punct de vedere tehnologic si ala este omul.Este imposibil ca asa ceva sa apara fara o minte care sa il modeleze.

Ma bucur sa aud asta.
replyReply
#10
Am doar cateva lucruri de spus despre acest subiect. Nu mai stiu cum il chema pe tip. Dar era undeva in epoca moderna un om al bisericii care s-a bagat in logica si a incercat sa dovedeasca folosind logica existenta lui Dumnezeu. Iar pana la urma si-a dat seama ca religia si credinta in sine nu tine de logica. Asa ca a creat urmatoarele premise:
Religia si existenta lui Dumnezeu nu poate fi explicata intr-un mod rational.
Cine incearca sa explice adevarul sau neadevarul religios intr-un mod rational nu este credincios.

Asa ca prin urmare, aici e vorba despre a crede sau a nu crede. A crede nu presupune sa fii rational, credinta pur si simplu e ceva in care crezi...care nu trebuie sa explici intr-un fel deoarece nu ai cum, sa demonstrezi daca exista Dumnezeu sau nu.
Stiu ca m-am cam invartit sus in jurul cozii putin. Dar am ajuns la concluzia ca o cearta pe seama existentei sau nexistentei lui Dumnezeu e o modalitate de a-ti pierde timpul, deoarece nici credinciosul si nici ateul nu poate demonstra nimic. Aici sunt doua variante ori crezi, ori nu crezi.
Din cate am observat credinta, nu face altceva decat sa ii dea un sentiment de incredere omului, un sentiment ca orice ar fi iese bine...ca de orice necaz va da va iesi. Credinta este o modalitate extraordinara de motivare si pur si simplu, o credinta mare iti aduce un boost de incredere de sine.
"Errare humanum est sed perseverare diabolicum."
"Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo."
"Inter arma silent leges."

replyReply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)