Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clubul cinefililor
#1
[Image: Despre-oameni-si-melci-afis.jpg]

Primul film la care am hotarat sa-l vizionam a fost: Despre oameni si melci in regia lui Tudor Giurgiu, cel care a regizat si Legături bolnăvicioase, filmul ce-l are in prim plan pe solistul de la Vama.

Asa...


Despre oameni si melci

Am pornit de la 0 cu acest film. Nu vazusem nici un trailer, nu stiam absolut nimic despre actori sau regizori. Nu stiam la ce sa ma astept.

Filmul incepe extrem de amuzant.. in primele 30 de minute am ras la intervale destul de dese. Glume foarte smechere... pur romanesti. Apoi, dupa aceste 30 de minute, intervine multa drama, existand din cand in cand si niste mici glume.

Realitatea romaneasca e surprinsa in filmul asta perfect, diferenta dintre clasa muncitoreasca de mai jos (daca pot sa-i spun asa) si oricine altcineva e imensa.. Ma refer la aspectul fizic si la infatisare.. Intervine o discriminare imensa a acestor oameni, ce pe mine m-a cam facut sa ma simt prost.. Dar asta era rolul filmului, pana la urma, rol pe care si l-a indeplinit cu succes.


Dintre actori mi-au placut mult cum au jucat: Andi Vasluianu (personaju' principal) si Dorel Visan. A mai fost si Monica Bârlădeanu, dar.. dar. Nu m-a impresionat prea mult.

A mai intervenit si motivu' femeii curve, care reproseaza non-stop barbatului ca o insala.


--------------
Astept si parerile voastre.
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#2
Din start spun că e un film mediocru...spre slab.
Nu mi-a atras atenţia deloc .. mă plictiseam şi râdeam forţat la nişte 'dume' care defapt îşi făceau locul într-o situaţie penibilă.
Dar hei..e film românesc .. măcar mai dăm şi noi semne că n-am murit.
Am observat că regizorul a făcut din filmul ăsta mai mult o parodie la adresa telenovelelor...deci nu cred că se poate numi un film în sine.
Singurul personaj care mi-a atras cât de cât atenţia a fost Andi Vasluianu, care desigur a fost ajutat de rolul său principal .. celelalte personaje erau acolo .. ştiţi vorba ardelenilor? "Nu că trăbă, da' să fie."
Cam atât am avut de spus.
Sup
replyReply
#3
E adevarat, filmul nu e chiar ce ai numi o capodopera, dar cred ca esti prea dur cand spui ca e slab. Are unele parti proaste, dintre care cea mai evidenta e Monica Barladeanu, dar sunt si destule parti bune. Legat de Barladeanu, repet ce ziceam aseara, prima scena o scoate in evidenta, dar sunt apoi cateva scene de-a dreptul penibile. In afara de asta, restul actorilor mi s-au parut cel putin decenti, cum ai spus si tu si Terente, Vasluianu iesind in evidenta, poate si pentru ca rolul pare sa fie facut special pentru el. E si un tip foarte likeable si ii ies rolurile de genul asta, vezi si California Dreamin.

Umorul mi s-a parut ok. Nu cred ca s-a vrut ca filmul sa aiba asta in prim plan, comicul de situatie e cel care ar trebui sa te faca sa razi. Dialogurile sunt ceea ce ar trebui sa fie si daca glumele sunt proaste, asta e pentru ca vin de la niste personaje mai putin elevate, nu ai cum sa te astepti de la jocuri de cuvinte sau mai stiu eu ce. Mi-au placut scenele in franceza sau spaniola, dar la fel mai mult prin situatia creata si nu prin ce este transmis efectiv.

Totusi, cred ca povestea e punctul forte al filmului, sau cel putin ar trebui sa fie. Din cate stiu e inspirata din fapte reale, inflorita evident (surprinzator, partea cu donatul nu intra aici), dar overall foarte interesanta si spusa frumos. Triunghiul amoros dintre George, Manuela si francez mi s-a parut cam fortat, nu pot sa explic prea bine, dar parca ar fi putut fi integrat mai bine in cadrul general.

In ce priveste partea audio-vizuala, Oameni si melci sta destul de bine. Mi-au ramas cateva scene in minte, filmate din ungiuri interesante, si plus de asta cred ca feeling-ul de anii '90 a fost capturat bine. La fel muzica mi s-a parut foarte bine aleasa, cu un plus de nostalgie la Dan Spataru.

Per total Despre oameni si melci e un film bun. Doar bun. Slab clar nu e si nici mediocru. La fel de clar nici nu e film excelent. Putea fi mai mult, daca se cizelau unele aspecte la nivel de joc actoricesc si la nivel de storytelling, dar eu ma multumesc si cu atat. Asteptarile, care erau destul de joase (am auzit de film de la un prieten care mi-a spus ca e misto, Vasileanu si Barladeanu pe coperta nu promiteau insa prea mult), mi-au fost depasite. Ah, si titlul mi se pare o gaselnita draguta.
replyReply
#4
Pot spune ca acesta a fost un film bunicel. Avand in vedere ca l-a filmele actuale romanesti nu te poti astepta la prea mult. A fost destul de spontana si neasteptata decizia muncitorilor de a dona sperma pentru a recupera locurile de munca. Costumele pot spune ca au fost realizate bine, iar dupa cum a spus si Terente in primele cateva zeci de minute sunt glumite care iti aduc zambetul pe buze, mai tarziu totul devenind ceva mai dramatic. M-a amuzat putin Manuela, nu stiu de ce dar parca fata ei de femeie nevinovata e destul de comica. Pot spune ca printre filmele romanesti de actualitate, acesta se ridica la un nivel mai superior. Dar inca romanasii nostri nu stiu sa faca filme calumea. Ultimul film romanesc care a fost calumea, a fost in regia lui Sergiu nicolaescu si s-a numit Orient Express.
Abia astept sa vad care e urmatorul.
"Errare humanum est sed perseverare diabolicum."
"Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo."
"Inter arma silent leges."

replyReply
#5
Ei bine, daca te referi la o comparatie trecut/prezent a cinemaului romanesc, eu as avea unele reticente in a proclama epoca ceausista sau filmele vechi mai bune. Sau altfel spus, nu le-as numi pe cele actuale foarte slabe. Marea diferenta dintre cele doua perioade vine la nivel ideologic, e mult mai multa libertate de exprimare acum decat era atunci. Dupa cum vad eu toata treaba, inainte de '89 filmele erau ori facute dupa carti, ori erau ceva light, de popcorn, filme care sa prinda la popor.

Cred ca ar fi interesant daca am face doua runde de vizionari: una cu filme romanesti de acum, si una cu filme de atunci. Apoi am putea sa facem cu adevarat o comparatie.
replyReply
#6
Incep eu ca sa nu-mi pierd sirul ideilor.

[Image: MV5BMTM3NDMyNzgzMV5BMl5BanBnXkFtZTcwMjIy...SY317_.jpg]

That's my boy.. (2012)

Am mentionat ca nu am mai vazut filme de a lui Sandler de un timp. Reign over me parca a fost ultimul.. ahh nu. Am mai vazut si Funny People, un film mai recent.

Reign over me, Click, 50 first dates, Anger Management sau Punch-Drunk Love mi-au placut mult la vremea lor. Mi-a placut felul in care juca si chiar felul lui de a se prosti.

That's my boy a inceput oarecum interesant... sau asa mi s-a parut. Parca avea o idee buna pe care sa o continue. Dar dupa a inceput cosmarul.. un accent idiot a lui Sandler, niste scene fara nici un sens si glume proaste rau. Actori pe care nici dupa 2 ore de la vizionare nu ii mai stiu si care nu au lasat nimic in urma.. monotoni rau. Profesoara si copilul 'Sandler' au fost cei mai memorabili, dupa mine.

Nu mai am ce sa zic.. chiar daca as vrea.
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#7
Ok, e posibil sa imi fie taiat netul in timpul zilei de azi, deci bag ceva rapid acum.

Intr-o lume ideala, descrierea filmului ar fi sunat asa: 'Asta-i baiatul meu' e o satira subtila care trimite sageti in directia culturii de consum specifica Statelor Unite, care datorita globalizarii se extinde usor, usor si in celelalte colturi ale lumii. Adam Sandler joaca rolul unui star adolescent esuat pe tarmurile stancoase ale maturitatii. Premisa de la care pleaca filmul pare sa ironizeze cam intreaga populatie masculina a planetei care a participat sau participa la vreo forma de invatamant, si care, pe romaneste, a avut o profesoara buna si... stiti voi restul. Sunt luate apoi la mana si alte aspecte ale societatii americane: casniciile monoparentale cu parinte minor (ideea asta e interesanta, pentru ca in majoritatea filmelor, fata e abuzata de un adult, si nu invers), motivul copilului cu probleme de greutate care mai apoi se transforma prin minune, office workers (nu stiu cum sa le zic in romana) care sunt niste 'social misfits' cu multi bani, nuntile bogatasilor, chiar si armata americana e luata la misto prin intermediul fratelui miresei. De fapt, cred ca si biserica intra in colimator.

Acum, nu sunt chiar 100% sigur ca ce am spus eu mai sus a fost si scopul producatorilor. Chiar ma indoiesc de asta. Daca acceptam ca asta ar fi fost in definitiv obiectivul filmului, atunci ne lovim de un alt obstacol: punerea in scena de-a dreptul grosolana. Subitilitatea de care vorbeam mai sus nu e acolo, iar satira devine un fel de propaganda pentru desfrau, in toate formele sale: alcool, sex, droguri, what have you. Totusi, filmul ar fi putut fi salvat de glumele efective. Cum spuneam, comicul de situatie e mai mult prost gust, dar din pacate nici umorul verbal nu se ridica prea sus. E drept, am ras de cateva ori, dar nici pe aproape la fel de tare si de des cum o faceam la filmele mai vechi ale lui Sandler.

Nu stiu ce sa mai zic. Per total filmul e slabut, cu toate ca daca era gandit altfel ar fi putut fi mult mai mult. Raman totusi cu profesoara de la inceputul filmului si cu Leighton Meester care spre deosebire de Gossip Girl (yeah, yeah, I know), e pretty hot. Din pacate, cam astea sunt highlight-urile filmului.
replyReply
#8
N-am avut răbdare să-l urmăresc pe tot. Chiar regret că l-am urmărit.
Glume proaste peste alte glume proaste .. plictisitor .. actorul principal nu mi-a stârnit dorinţa de a'l cunoaşte ... a fost o comedie proastă, cum sunt cam toate în general.
Doar profesoara aia mi-a cam plăcut ... Haha în schimb, nimic memorabil.
Sup
replyReply
#9
(01-31-2013, 06:03 PM)Warhell Wrote: a fost o comedie proastă, cum sunt cam toate în general.
Citand dintr-o comedie, that's just like your opinion, man. Fie nu ai vazut ce trebuie, fie nu ai vrut sa iti placa ce ai vazut. Urmareste-le pe astea: Underground de Kusturica, Amarcord de Fellini si The Intouchables. Daca nu o sa iti placa macar unul dintre ele, inseamna ca e a doua varianta.
replyReply
#10
O comedie, de genul celor mai prostesti...care dupa o zi cum a fost cea de azi pentru mine, au fost cateva glumite si faze care m-au amuzat. Adica intotdeauna cand cineva trebuia sa o incaseze aparea acea sticla. In plus chiar nu am mai vazut in niciun film ca nunta sa fie distrusa de un incestHaha deci asta e ceva original.
Nu mi-a placut fiindca nu are glume inteligente si mai sunt sute de filme care sunt leite cu acesta. Daca ai un moment in care esti foarte obosit si vrei sa te relaxezi...filmul asta e o buna varianta de spalare pe creier.
"Errare humanum est sed perseverare diabolicum."
"Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo."
"Inter arma silent leges."

replyReply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Clubul cinefililor - Discutii generale Bogdan 98 24,723 03-05-2013, 12:12 PM
Last Post: Bogdan

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)