Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modding Contest
#1
Dupa cum spuneam in topicul cu modding, o solutie care sa mareasca interesul in zona aceasta ar fi un concurs. Scopurile finale ale concursului ar fi:
  • initierea in diferitele tehnici de modare pentru cei noi, imbunatatirea cunostintelor pentru cei cu experienta;
  • activitatii pe forum, in special in zona de modding, care ar trebui sa fie cea mai activa;
  • lucrul in echipa si dezvoltarea relatiilor inter-umane intre membrii comunitatii;
  • having fun while we're at it;


Si mai mult de atat, ma gandesc ca pe masura ce avansam in procesul creationist si descoperim diverse lucruri noi, ar fi foarte util daca s-ar realiza mici tutoriale pentru orice activitate, de la cele mai simple pana la cele mai complicate. Ma gandesc la wikiul de editare de pe WoG.com, wiki care acum nu mai functioneaza. Odata create aceste tutoriale, ele pot fi sistematizate in cadrul unor topicuri sau chiar pe site, putand fi accesate foarte usor de orice doritor. In cadrul concursului, tutorialele ar constitui puncte bonus oferite echipei ai carei membrii le-au redactat.

Legat de concurs, ma gandesc la cateva reguli care sa ghideze munca celor 2 echipe (cum spuneam si mai deunazi, nu cred ca vom fi mai mult de 12 persoane, si sa facem echipe de cate 2 sau 3 persoane ar fi un pic impotriva principiilor de la care am pornit). Avand in vedere faptul ca sunt foarte putine persoane care au un nivel mai avansat de cunostinte de modare, probabil nu va fi cazul sa ne setam niste obiective foarte inalte. Rezultatul final ar trebui sa arate dupa cum urmeaza:
  1. timp de lucru - 1 luna (discutabil, poate chiar doua);
  2. dimensiunile modului raman la latitudinea fiecarei echipe, fiind insa recomandata o terminare totala a modului - o poveste care sa aiba un inceput si un sfarsit;
  3. fiecare mod trebuie sa contina cel putin 5 personaje in afara de protagonist (NPC-uri);
  4. fiecare mod va trebui sa contina cel putin 5 misiuni (questuri);
  5. povestea poate sa imparta sau nu universul jocurilor - modul poate sa fie un SF desfasurat pe Marte as far as I care; scopul final e sa invatam sa modam, nu sa oferim omagii Gothic-ului;
  6. cred ca e recomandat ca modul sa fie pentru Gothic 1 - de ce? ei bine, pentru a fi accesibil cat mai multor persoane;
  7. probabil ca e un no brainer, dar dialogurile sunt si ele necesare (as in speaking with the NPCs);
  8. macar 3 obiecte/monstri/vraji etc. originale; peste trei, puncte bonus;
  9. odata construite echipele si puse la cale primele aspecte ale celor doua moduri, se va deschide cate un topic in forumul de modding, in care se vor posta regulat update-uri cu privire la procesul de productie;

Deocamdata nu ma intrebati de primii si chestii de genul, cred ca asta ar trebui sa conteze mai putin, important e sa ducem proiectul pana la capat, gasim apoi solutii pentru a rasplatii cum se cuvine eforturile celor implicati Smile Also, nu stiu nici cum putem sa alegem efectiv castigatorul, am subliniat cateva criterii mai sus, dar ne gandim si la asta (am putea sa apelam la alte forumuri de exemplu).

Un ultim punct pe care vreau sa il aduc in discutie, si care s-ar putea dovedi extrem de util pentru participanti, se refera la acordarea cate unui sub-forum secret fiecarei echipe, sub-forum in care sa se discute mai usor despre procesul de dezvoltare. Altfel, e foarte greu sa mentii legatura cu ceilalti membrii, transmiterea informatiilor, precum si pastrarea lor in siguranta fiind astfel mult usurata. Dupa termninarea modurilor, forumurile se scot la iveala, oricine putand sa observe munca depusa de participanti, si sa invete pe cat posibil de acolo.

Without further ado, dati drumul la inscrieri, pareri, idei etc, etc. Eu particip din oficiu, old nick a zis si el ca se baga, altcineva?

PARTICIPANTI:

  1. old nick
  2. Bogdan

Echipa 1:
TBA
Echipa 2:

TBA
replyReply
#2
Gothic 2 e mai accesibil la modding....nu vrei sa ai de a face cu sutele(si nu exagerez) de erori pe care le are spacerul la gothic 1 daca gresesti ceva....si e mai rapid cel de la g2+are cleaned script...parerea mea.
replyReply
#3
Daca asa sta treaba mergem pe G2, nici o problema.

Apropo, ceva ce am uitat sa mentionez in primul post. Absolut oricine poate participa, chit ca stie sa modeze sau nu, atata timp cat isi da silinta sa invete si sa ajute la dezvoltarea modului.
replyReply
#4
(02-28-2013, 08:22 PM)roby14 Wrote: Gothic 2 e mai accesibil la modding.... si e mai rapid cel de la g2+are cleaned script...

Sustin si eu punctul asta de vedere. Sa vedem daca se mai inscrie cineva, totusi.
replyReply
#5
As dori si eu sa particip Smile.Cu toate ca nu am nici o cunostinta in modding...dar ati spus ca scopul concursului este sa invatam si sa ne dezvoltam cunostintele.
replyReply
#6
Exact, sa invatam. Suntem 3, mai avem nevoie de cel putin 5. Ma cam bazam pe Terente ca va participa si el pe langa old nick, ei fiind, din cate stiu eu, cei cu experienta cea mai vasta si puteau sa fie un fel de capitani ai celor doua echipe. Warhell zicea si el ca ar vrea sa faca un mod, si mai sunt si Zamo si roby. Cu ei am fi 7, ar mai ramane de gasit macar o persoana. Hai ca se poate!
replyReply
#7
Pentru inceput mi-am luat cateva programe.
replyReply
#8
Nu promit nimic......
replyReply
#9
Eu da, particip. N-am fost atent la thread. Dar cum se fac echipele? Eu unul as vrea sa ne alegem noi. Grin
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#10
(03-01-2013, 04:28 PM)Terente Wrote: Eu da, particip. N-am fost atent la thread. Dar cum se fac echipele? Eu unul as vrea sa ne alegem noi. Grin
Stiu ca ma vrei..Smirk
replyReply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Gothic Movie Contest Dastan 39 12,444 07-17-2012, 10:21 PM
Last Post: Robi
  Conquiztador contest: 2012: wog & gameway Szekemri 37 15,121 04-30-2012, 08:14 PM
Last Post: Szekemri
  Haxball Contest #2 !! Warhell 17 6,122 01-21-2012, 11:13 PM
Last Post: Warhell
  HaxBall Contest Warhell 49 11,904 01-14-2012, 02:09 PM
Last Post: Kristi

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)