Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Knights of Honor
#1
Am vazut ca il mai mentionase cineva in topicul cu Rome, poate mai sunt si altii care il joaca, iar aici putem sa discutam.

Dupa cum spuneam in topicul cu ce joaca lumea, in ultimele zile am invatat cum sta treaba in KoH. Un singur lucru nu l-am inteles, chit ca imi este sugerat in cateva ocazii: cum pun jocul pe pauza? Am cautat controalele pe net si nu spuneau nimic despre asta (doar in batalii am observat ca iti apare consola daca apesi Enter).
replyReply
#2
Da, nu mi-a raspuns nimeni, dar nu e problema, am ajuns la concluzia ca probabil nu exista o modalitate de a pune pauza. In schimb, am descoperit faptul ca poti sa maresti sau sa cresti viteza cu care trece timpul. M-am mai prins si cum se desfasoara toata treaba, astfel ca a pune jocul pe pauza a devenit o actiune redundanta pentru ca oricum ai timp berechet sa faci tot ce ti-ai propus.

M-am interesat un pic si in privinta modding-ului si se pare ca KoH este un joc foarte modabil. Nu si modat insa, sunt doar vreo cateva moduri mai importante, dintre care singurul care m-a atras in mod special e Dusk of Glory (google it), mod care introduce unele cladiri noi si face experienta de joc mai variata si mai interesanta.

Ca tot vorbeam de modat, jocul te lasa sa modifici foarte multe lucruri si foarte usor. De exemplu, harta de joc poate fi complet schimbata, atat ca teren, cat si ca provincii/orase, si asta cu simpla folosire a unui program care introduce harta desenata in prealabil in joc, acolo unde poate fi modificata la nivel de relief.
De asemenea, cladirile pot fi modificate si inlocuite foarte usor, sau chiar si introduse altele noi, totul fiind facut intr-un editor de text (fisierul trebuie sa fie de tipul configuration settings) intr-un mod asemanator cu construirea unei pagini web. In rest se poate schimba cam tot ce nu tine de o mecanica de joc de baza, asta insemnand aproape totul de la introducerea si modificare castelelor si unitatilor, pana la a crea religii noi.
O sa ma mai joc cu optiunile pe care le am la dispozitie, si daca reusesc sa modific destule lucruri, am deja un gand un mod foarte usor de facut, dar care sa schimba complet jocul.
replyReply
#3
Nu puo pls niste imagini sau video-uri ca sa stim si noi despre ce e vorba.Grin
"Errare humanum est sed perseverare diabolicum."
"Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo."
"Inter arma silent leges."

replyReply
#4
Ok, in cazul asta o sa revin cu niste screen-uri maine in care o sa prezint ascensiunea neasteptata a ziridienilor. Mi-am propus sa castig jocul prin alegerea ca imparat al Europei (detaliez maine) si prin castigarea tuturor avantajelor. In momentul de fata regatul cuprinde toata jumatatea nord-vestica a Africii si 3 provincii in sudul Frantei si estul Spaniei. Urmatorul obiectiv e cucerirea intregii peninsule iberice, apoi sa fac inconjurul mediteranei. Dupa, obiectivele de mai sus. Mai multe maine.
replyReply
#5
Îmi place. Am intrat doar ca să pun nişte poze cu campania mea.
Am început cu Toscana, după care m-am dus spre nord şi am cucerit Lombardia şi Genoa, ca apoi să primesc un event de unificare a Italiei. Am acceptat, însă doar mi s-a schimbat numele şi am primit nişte gold, pe care l-am investit doar pe îmbunătăţirea relaţilor cu statele vecine, mai ales cu statul Papal.
Apoi am decis să mă extind în Elveţia şi Franţa ... am început să mă alătur crusadelor şi mi-am măritat o fică cu liderul statului Papal. Mi-am făcut relaţii perfecte. Chiar mi-au ales regele să conducă o crusada împotriva Algeriei, ca apoi să-mi aleagă şi un general să conducă alta contra Moscovei .. a fost o călătorie lungă şi nefolositoare ..
Am încercat să-mi fac un cleric de 5 stele, şi am reuşit. Ca urmare el a fost ales noul Papă! xD
Acum, avându-l pe nenea la mine în curte, pot să excomunichez şi să încep crusade împotriva cui vreau. Acum vreau să mă extind oleacă'n sudul Italiei. Sârbii au cucerit cam tot de pe acolo şi au convertit regiunea la ortodoxism.
Jocul e uşor de înţeles. Prima campanie am început'o cu Valahia. Am găsit un mod care te poate ajuta să unifici România dacă cucereşti Moldova. Şi a mers. Am răspândit ortodoxismul cam în toată partea sud-estică a Europei, unde se aşezase catolicii ... controlasem chiar şi Constantinopolul, dar am decis să încep o campanie catolică şi să văd cum e să controlezi un moşneag de la Roma.

Poze:
Show Content
Sup
replyReply
#6
Ah, mi-ai luat-o inainte ca am vrut sa ma laud si eu cu imperiul meu ieri, dar am inchis fila din greseala Grin Revin cu reply mai pe seara, si cu ceva comentarii la ce ai postat tu.
replyReply
#7
Ok. Poate pun şi eu ălea cu România, dacă mai apuc. Haha
Sup
replyReply
#8
Hai ca mi-am facut totusi timp. La momentul in care am postat ultimul reply, regatul arata cam asa:

[Image: zirid.jpg]

Am avut cateva momente mai tensionate in perioada urmatoare, a fost a doua oara pe parcursul jocului in care am avut unele probleme, nimic de nerezolvat insa. Cum spunea si Warhell mai sus, jocul e usor de inteles, dar din pacate si destul de usor, chiar si pe hard (diferenta dintre easy si hard e undeva la nivel de relatii diplomatice). Problemele au venit in primul rand din partea unei uniuni Leon - Pamplona, si am ramas placut surprins sa vad ca cele doua coopereaza pentru a ma ataca si au facut pe mai multe fronturi. Inclusiv frontul "nevazut" ca sa zic asa. Un spion bine infiltrat mi-a transformat toata armata (vreo 6-7 maresali cu armate puternice si pe care i-am crescuti in skill-uri ca pe copiii mei) in rebeli. Mai apoi, un negustor pe care tocmai il angajasem a decis si el sa plece cu o suma considerabila (vreo 50000) spre Pamplona, spion si el.

Ca vine vorba de skill-uri, am observat ca un maresal cu Dread de tier 3 e devastator impotriva majoritatii adversarilor, mai ales rebelilor/loialistilor (nu stiu cum se traduce in romana). Fug armatele de pe campul de lupta de parca as fi venit cu Sauron in spate.

Revenind la subiect, obstacolele de mai sus au insemnat o incetinire a cuceririlor mele in peninsula Iberica si nicidecum un obstacol de netrecut. Si asta pentru ca un castel cu cel putin un zid de piatra si 6 regimenente (sau ce sunt) de arcasi - eventual plus garzi - sunt aproape de netrecut, mai ales ca AI-ul are prostul obicei sa atace fara catapulte si in schimb sa asedieze. Oricum inteligenta artificiala e slaba in ceea ce priveste bataliile de orice fel. Si nu numai, si la managementul resurselor (si aici orice fel de management, ca e financiar sau militar) stau destul de rau.

In orice caz am continuat sa cuceresc provincii dupa ce mi-am revenit. De notat ca am primit si eu o misiune de unificare dupa ce am cucerit Granada si Andalucia, numai ca pe langa bani (am primit 5000 de galbeni, suma infima in momentul ala) am primit si provincia Toledo, chit ca nu atacasem cetatea. In orice caz, dupa acest moment am devenit Regatul (sau Imperiul) Alhomadanilor (sa ma corecteze cineva daca se numesc altfel in romana):

[Image: asdddoa.png]

Mai am 2 provincii in Asia Mica (vezi mai jos), plus sudul Italiei, Sardinia si teritoriul care e ocupat azi de Croatia, cred. Mi-am propus sa inconjor Mediterana si tot ce tine de Orient, iar apoi sa indeplinesc obiectivele de care vorbeam mai sus. Singura problema in ecuatia asta s-ar putea dovedii Fatimizii care sunt a doua putere (evident, dupa mine) si cu care aveam relatii bune pana intr-un moment in care, incercand sa ii "rog" sa rupa relatiile cu un teritoriu pe care intentionam sa il cuceresc eu, am rupt in schimb relatiile pe care le aveam eu cu ei (-6 la kingdom power instant). Pe principiul tot rau spre bine, macar acum nu va mai trebui sa le declar razboi din postura de aliati atunci cand le va veni timpul Smile

Teritoriile de care vorbeam si Fatimizii:

[Image: dsfpf.png]

In momentul de fata incep sa ma distantez de urmatoarele puteri europene, astfel ca a deveni Imparatul Europei nu va fi cel mai probabil o problema.

[Image: adsflc.png]

Acum, ce vroiam sa ii spun lui Warhell, legat de imaginile sale. Am observat ca ai probleme cu rebeliunile. Bine, inainte de a spune ceva, vreau sa il intreb de ce. Eu am lejer peste -10 in cam orice provincii, evident dupa ce am convertit in prealabil.

On second thoughts, probabil ca e de la Dusk of Glory care introduce cateva cladiri si upgrade-uri care adauga cresc fericirea. Iti recomand pe calea asta DoG. Pe alocuri jocul e dezechilibrat de faptul ca de la un punct incolo castigi bani in nesimtire, dar ofera si un gameplay mult mai variat decat varianta simpla.
replyReply
#9
@Bogdan, cica lu Warhell ii murise regele si avea probleme cu rebelii.. +congrats pentru progresele tale..
replyReply
#10
Makes sense. As avea totusi un sfat, in caz ca nu il stie deja: sa lase taxele la zero. Castigurile sunt insignifiante, iar fericirea creste destul de mult, cu cateva procente.
replyReply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)