Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cei mai influenți oameni din istorie
#1
In threadul asta vom discuta despre oamenii care au reusit prin diverse strategii sa influentele mase de oameni/sa acapareze atentia/sa faca lucruri importante pentru lume mase sau lucruri extrem de rele.

Doresc sa purtam o discutie dupa fiecare personalitate si abia apoi sa trecem la urmatoarea.

Incep eu astfel cu cel mai controversat, influent si cunoscut personaj din istorie:

Iisus Hristos

Chiar si dupa atatia ani, imaginea lui inca este respectata si cunoscuta de milioane de oameni (daca nu mai mult). Personaj in jurul caruia s-a scris biblia, indiferent de cine a fost scrisa, Iisus este unul dintre cei care au ramas in istorie.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Isus_din_Nazaret
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#2
Din relatarile din Biblie,Iisus chiar ar fi Fiul Celui care a creat Pamanutul si chiar intrega lume.Si despre care se spune ca s-a ridicat la Ceruri si se va intoarce la sfarsitul timpului.Am vazut mai nou,in niste documentare pe History,ca unii oamenii de stiinta cred ca Iisus (si chiar Dumnezeu) este intradevar coborat din cer,dar nu ca fiinta divina,ci ca o specie extrem de evoluata, care a ales o planeta pentru a face experimente genetice pe vietuitoare si astfel a aparut omul, ei bine eu nu cred asta, sunt crestin, deci pentru mine Iisus este o persoana divina si voi crede asta pana la sfarsit!
FlowerFlower
replyReply
#3
(07-25-2013, 11:40 AM)dorelys Wrote: Am vazut mai nou,in niste documentare pe History,ca unii oamenii de stiinta cred ca Iisus (si chiar Dumnezeu) este intradevar coborat din cer,dar nu ca fiinta divina,ci ca o specie extrem de evoluata, care a ales o planeta pentru a face experimente genetice pe vietuitoare si astfel a aparut omul..

Prost documentar, atunci. Smile Deci Iisus e extraterestru dupa viziunea celor ce au facut documentarul.

Dupa mine Iisus a fost un personaj extrem de controversat in lumea lui, un rebel care nu accepta regulile perioadei (reguli incorecte), un om inteligent care a impresionat incredibil de mult. Repet incredibil. Si nesupunandu-se acelor reguli si fiind admirat de populatie, celor de sus nu le-a convenit asta si s-a ajuns la ce s-a ajuns (rastignire, batjocorire, etc.)
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#4
Legat de ideea lui Dorelys, e o carte scrisa de fratii Strugatki, E greu sa fii zeu, care are o poveste asemanatoare, doar ca acolo pamantenii sunt extraterestrii care incearca sa ajute la civilizarea unei planete asemanatoare cu Pamantul.

Mi se pare o explicatie mai viabila decat cea care il vede pe Iisus ca fiul lui Dumnezeu. E drept, eu cred ca Dumnezeu exista dar nu cum il prezinta religia, astfel ca o teorie care implica fiinte extraterestre se potriveste intr-o anumita masura cu propriile mele conceptii.

Din ce vad in al doilea mesaj al tau, Terente, tu il vezi ca pe o fiinta umana, nici decum o divinitate. Asta insa ridica problema inteligentei iesite din comun a lui Iisus. Nu stiu cat de posibil era ca in acea perioada sa apara din randul populatiei needucate un astfel de personaj, care sa ajunga sa manipuleze prin vorbe (sa nu mai vorbesc de minuni) atat de multi oameni. Interventia externa mi se pare inevitabila in acest caz.

O alta teorie ar fi aceea conform careia Iisus nici nu ar fi existat si intreaga Biblie ar fi doar o fabulatie menita sa ajute la manipularea maselor. Si asta pare destul de probabil si ar fi pe de o parte cea mai usor de explicat si pe de alta parte cea care poate fi argumentata cu fapte din viata reala (vezi Evul Mediu si sistemul feudal cand religia ajuta la controlarea omului de rand).

Altfel insa, oricine ar fi fost Iisus, si chiar daca a existat sau nu, nu contest importanta pe care a avut-o in istoria universala. Respect Biblia si pe Iisus ca pe un instrument de civilizare, un cod de reguli si legi care au dus la ridicarea societatii umane la un nou nivel.
replyReply
#5
(07-25-2013, 06:45 PM)Bogdan Wrote: Din ce vad in al doilea mesaj al tau, Terente, tu il vezi ca pe o fiinta umana, nici decum o divinitate. Asta insa ridica problema inteligentei iesite din comun a lui Iisus.

Exact. In viziunea mea, asta e clar ce s-a intamplat si nu cred ca e vorba de o inteligenta inimaginabila, ci doar una nemaivazuta de oamenii de atunci. Si nu am zis nimic legat de minuni, care pot fi o simpla exagerare a celor care au scris biblia, un procedeu folosit in multe carti din acea perioada. Pentru a sporii maretia lui, nu pentru altceva. Eu sunt de acord ca a fost cea mai mare personalitate a unaminitatii.

(07-25-2013, 06:45 PM)Bogdan Wrote: O alta teorie ar fi aceea conform careia Iisus nici nu ar fi existat si intreaga Biblie ar fi doar o fabulatie menita sa ajute la manipularea maselor. Si asta pare destul de probabil si ar fi pe de o parte cea mai usor de explicat si pe de alta parte cea care poate fi argumentata cu fapte din viata reala (vezi Evul Mediu si sistemul feudal cand religia ajuta la controlarea omului de rand).

Cam greu de crezut asta, avand in vedere ca nu un singur om a scris despre el.

Putem trece la alta personalitate, daca doriti.
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#6
Ma gandeam la un subiect nou pentru discutie si am realizat ca Iisus e cea mai importanta personalitate din lume - cel putin dpdv religios - insa doar pentru o treime din populatia planetei, pentru restul de patru miliarde inseamna, probabil, nimic. Tot astfel, pentru mine nume precum Budha sau Allah nu au vreo semnificatie majora.
Ce vreau sa spun e ca atunci cand vine vorba de religie lucrurile tind sa fie relative de o religie la alta si de la o zona la alta. Altfel spus, cred ca concluzia mai corecta ar fi: "Iisus e cea mai importanta personalitate a umanitatii europene si europenizate."
Am cautat random pe Google un top 100 cele mai influente persoane din istorie si se pare ca a fost scrisa o carte pe subiectul asta, iar primele zece persoane sunt in ordine:
  1. Mohamed
  2. Isaac Newton
  3. Iisus
  4. Budha
  5. Confucius
  6. Sfantul Paul
  7. Cai Lun
  8. Johannes Gutenberg
  9. Cristopher Columb
  10. Albert Einstein
Aparent, Mohamed e pe prima pozitie pentru ca ar fi avut un rol mult mai important in propagarea islamismului decat Iisus cu crestinismul.
Interesant ca nu am auzit niciodata de Cai Lun, care se pare ca e inventatorul hartiei.
Cred ca ar fi interesant daca in continuare am alege o personalitate care a influentat lumea dpdv stiintific, iar apoi sa facem o comparatie cu religia, sa vedem care a fost totusi mai important.
replyReply
#7
Am putea discuta despre Albert Einstein, o personalitate destul de "puternica", chiar daca este abia pe locul 10. https://ro.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein

Si am sa incep eu daca se poate. La decesul acestuia, creierul i-a fost extras pentru experimente, constatandu-se ca materia cenusie a acestuia, este la fel de dezvoltata ca la o varsta mult mai tanara decat a lui. Acest lucru a fost studiat de multi cercetatori, astfel fragmete din creierul lui Einstein au ajuns sa se raspandeasca in mai multe tari. Creierul lui nu s-a degradat asa cum se intampla de obicei cu celelalte persoane. Puteti observa acest lucru si
Show Content
FlowerFlower
replyReply
#8
@Bogdan, am citit si eu chestia aia cu Mohamed. Ai dreptate.

Acum cu Albert Einstein.. Ne-a zis un prof in primul an la fizica totul despre el, facand referire la cat de important e ce-a descoperit el. Facea o comparatie intre fizicienii de acum si Einstein si nu suna deloc bine pentru cei de acum ce zicea el.

Dupa mai multe documentare vazute si materia la fizica invatata, mi-e imposibil sa-mi imaginez cat de destept a putut fi acest om pentru a afla tot ce a aflat el. Incredibil..

Ce a facut el si putem noi discuta? A presupus o ecuatie, care s-a dovedit corecta, prin care reusea sa transforme masa in energie. Something big, ei?

Si pe baza ecuatie asteia s-au tot testat diverite metode de producere a energiei in scopul creerii unei bombe atomice. Lucru reusit, dupa cum bine se stie.

Ecuatia vietii si a mortii. (e=mc2)

Despre materia cenusie a creierului sau, n-am stiut pana acum.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Teoria_rela...83%C8%9Bii
http://en.wikipedia.org/wiki/Mass%E2%80%...quivalence
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#9
Întreaga teorie a relativităţii a lui Einstein a fost construită pornind de la premisa că viteza luminii nu poate fi depăşită.S-a descoperit,ca niste neutirini pot depasi aceasta viteza.
Viteza luminii este de 299.792.458 de metri pe secundă. Este viteza maximă cu care se poate călători, o limită superioară absolută a mişcării. Dar descoperirea neutrinilor fac acestă regulă să nu mai existe. Conform teoriei relativităţii e nevoie de o cantitate infinită de energie să faci ceva să meargă mai rapid decât lumina. Dacă ceva depăşeşte această viteză, însemnă că se mişcă înapoi în timp, iar asta însemnă, conform descoperirii, că aceşti neutrini pot calatorii in timp.
FlowerFlower
replyReply
#10
wow deci wow . Nu am cuvinte .. wow

Participa la discutie doar daca ai ceva nou de spus. Si eu am fost la fel de impresionat ca tine insa mi-am pastrat wow-urile pentru mine.

Bogdan
replyReply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)