Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Threadul despre religie
Cristi, două/trei întrebări mai am, întrebări pe care o să le compun acum pe loc.

Dacă tu ai crea o ființă inteligentă, ai avea dreptul să îi impui reguli și să-l pedepsești dacă nu le respectă? Dacă da, de ce?

Crezi că o să ajungi în rai? Dacă da, de ce? Nu de ce crezi, ce lucruri crezi că te-ar face demn de darul ăsta.

Când omul o să fie destul de inteligent încât să poată imita procesul creației, poate să fie considerat un al doilea Dumnezeu?

Poate nu-s cele mai bune întrebări, dar se poate răspunde ușor la ele.
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
(11-05-2015, 03:30 PM)soul of darkness Wrote: Daca tu iei un copil si il inveti de mic ca daca iei o bomba in spate si o detonezi intr-un mall e un lucru bun copilul ala de unde sa stie ca ce face el e un lucru rau ?

Pentru ca are o chestie numita "constiinta". Chiar si cel mai izolat om din cel mai izolat sat din mijlocul Asiei stie ca a fura sau a omori este un lucru rau.

(11-05-2015, 03:30 PM)soul of darkness Wrote: Daca oamenii pot ajunge in rai chiar daca nu cred in Dumnezeu inseamna ca si cei din Islam pot ajunge in rai nu ?

Ala a fost un scenariu ipotetic complet nerealist. Isus a murit pe cruce pentru pacatele celor care au fost alesi de Dumnezeu inca dinainte ca lumea sa existe. Daca nu ai pacatuit niciodata, atunci n-ai nevoie de jerta lui Isus. Dar problema e ca nu exista nicio persoana care sa nu fi pacatuit. Deci, deoarece toti am pacatuit, singura cale spre salvare este Isus (Ioan 14:6).

Islamul neaga moartea lui Isus pe cruce, ei neaga jertfa care este considerata de Biblie ca fiind singura cale de salvare. Ma indoiesc ca o sa gasesti vreun istoric care se respecta care neaga moartea lui Isus pe cruce. Nu e greu sa arati ca Islamul e o religie creata de Mohamed cu scopul de a-si imbunatatii viata din punct de vedere material.

De exemplu, este o povestire din Quran 33:37-38 (si mentionata si in Hadith) care spune ca Mohamed a mers acasa la fiul lui adoptiv, si din greseala a vazut-o pe sotia acestuia aproape goala (se zice ca acea femeie era foarte frumoasa). Casatoria cu sotia fiului tau adoptiv era un lucru interzis in acea cultura, la fel cum e interzis astazi sa te casatoresti cu sora ta. Si dupa putina vreme, se pare ca Mohamed a primit o "revelatie" de la Allah prin care ii spunea ca de acum e voie sa te casatoresti cu sotia fiului tau adoptiv Haha , si astfel a luat-o pe acea femeie de sotie. Si uite care a fost justificarea lui "There is no harm in the Prophet doing that which Allah has ordained for him; such has been the course of Allah with respect to those who have gone before; and the command of Allah is a decree that is made absolute"

E ca si cum Mohamed ar fi zis "Eu NU am vrut sa ma casatoresc cu acea femeie frumoasa pe care am vazut-o aproape goala, dar Allah mi-a zis ca trebuie sa ma casatoresc cu ea asa ca eu nu ma pot impotrivii poruncii lui Allah" ... e absolut incredibil ca au existat atatia oameni care chiar l-au luat in serios pe acest Mohamed. Si asta nu e singurul exemplu din care vedem ca Mohamed inventeaza revelatii de la dumnezeul lui pentru a obtine orice ii doreste inimioara lui.

-------------------

(11-05-2015, 05:20 PM)Terente Wrote: Dacă tu ai crea o ființă inteligentă, ai avea dreptul să îi impui reguli și să-l pedepsești dacă nu le respectă? Dacă da, de ce?

Creatorul are dreptul sa faca orice vrea cu creatia sa, dupa cum olarul are dreptul sa faca orice vrea cu lutul sau, aceeasi idee e mentionata de Pavel in Romani 9:20.

(11-05-2015, 05:20 PM)Terente Wrote: Crezi că o să ajungi în rai? Dacă da, de ce? Nu de ce crezi, ce lucruri crezi că te-ar face demn de darul ăsta.

Da, cred ca voi ajunge in rai. Ce ma face demn de acest dar? Absolut niciun lucru din mine. Singurul motiv pentru care eu (sau oricare alt om care va fi mantuit) voi merge in rai este pentru ca acum 2000 de ani Isus a murit pentru pacatele mele si a purtat asupra Sa pedeapsa pe care eu as fi trebuit sa o platesc vesnic in iad.

(11-05-2015, 05:20 PM)Terente Wrote: Când omul o să fie destul de inteligent încât să poată imita procesul creației, poate să fie considerat un al doilea Dumnezeu?

Dumnezeu este prin definitie o fiinta necreata, iar omul este o fiinta creata, deci nu, omul nu poate fi numit un dumnezeu.
replyReply
(11-05-2015, 05:40 PM)Kristi Wrote: Pentru ca are o chestie numita "constiinta". Chiar si cel mai izolat om din cel mai izolat sat din mijlocul Asiei stie ca a fura sau a omori este un lucru rau.
Daca tu zici, n-are rost sa ne mai contrazicem, toti au constinta dar tot pacatuiesc.
replyReply
(11-05-2015, 06:02 PM)soul of darkness Wrote: toti au constinta dar tot pacatuiesc.

Asa e. Am zis eu vreodata ca nu-i asa? Smile
replyReply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Thread despre viata si legile fizicii. Legend 112 39,769 03-03-2012, 05:32 PM
Last Post: Zamolxis1

Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)