Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
The Political Compass - Discuții
#11
(04-13-2014, 04:44 PM)Bogdan Wrote: Totusi, ce n-am inteles din intrebare e cum s-ar putea servi mai mult interesele companiilor decat interesele cetateanului - sau vad ca e folosit termenul de umanitate. Pana la urma, marile companii au si ele utilitatea lor si ne-ar fi mult mai greu fara ele. Vezi de exemplu producatoarele de masini gen Ford sau Volskwagen. Deci, ori intrebarea e pusa prost, ori nu ma prind eu care sunt interesele omenirii. Sunt curios ce parere ai si tu.

Interesele omenirii.. sa fim seriosi. Traim intr-o lume in care prostirea/manipularea lumii este la ordinea zilei/orei/secundei. Totul se bazeaza pe asta, de la politica la cele mai mici organizatii.. Sincer, nici eu nu pot vedea vreun interes al omenirii in chestia asta. Si ma ales, nu cred in asta. De vazut hai ca poate o sa vad, dar de crezut, niciodata.
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#12
Sa inteleg ca tu consideri globalizarea un fenomen cu efecte exclusiv/predominant negative?
replyReply
#13
(04-15-2014, 04:31 PM)Bogdan Wrote: Sa inteleg ca tu consideri globalizarea un fenomen cu efecte exclusiv/predominant negative?

Mă, sincer, încă nu mi-am format o părere definitivă pentru că încă nu știu prea multe despre fenomen (cum ziceam și în prima postare de aici).

Părerea se poate schimba foarte repede după ce mai aud și alte argumente. Chiar aștept și părerea ta într-o postare.
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#14
Well, the thing about globalization e ca, fie ca ne place sau nu, se intampla peste tot in lume (duh!) si nu putem sa o prevenim. Din punctul meu de vedere e ceva natural si un lucru util pentru evolutia omenirii. Pierderile culturale care vin cu asta mi se par insignifiante in the big picture. Oricum, nu e prima data cand se petrece un astfel de fenomen. Inca de la inceputul societatii umane s-a mers incet, incet catre "globalizare." S-a trecut treptat de la sate la triburi, apoi la state, imperii, si acum uniuni economice.

Cum spuneam in postul de mai sus, in contextul asta marile corporatii sunt, macar in teorie, organizatii ce ajuta la dezvoltarea globalizarii si in acelasi timp a omenirii. Asadar, nu mi se pare neaparat ca interesele umanitatii nu sunt servite daca companiile mari primesc mai multa putere sau mai multa libertate, din simplul motiv ca in momentul de fata ele sunt coloana vertebrala a societatii. Pe de alta parta, daca prin "interesele omenirii" se intelege o reglementare a activitatii acestor corporatii astfel incat sa nu se transforme in niste unelte de exploatare in masa a populatiei, atunci as merge pe prima varianta.

Ma rog, am deviat un pic, dar in principiu sunt de acord si sustin globalizarea. Nu sunt nici eu sigur despre propriile-mi opinii, dar banuiesc ca de aia suntem aici Smile (de aceea si intarzii cu raspunsurile). In plus, parca imi e mai usor sa imi formez o parere in timp ce o astern pe "hartie."
replyReply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)